Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP

A.P.
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2021

Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP

Firma de avocatură Clifford Chance a asistat sindicatul de bănci internaţionale în legătură cu oferta publică iniţială şi listarea acţiunilor CTP N.V. pe bursa Euronext Amsterdam, tranzacţie estimată la EUR 854 milioane, potrivit unui comunicat al companiei.

Sindicatul bancar format din Erste Group, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Kempen & Co, UBS, ING şi Raiffeisen Bank a fost asistat pe tot parcursul tranzacţiei de avocaţi Clifford Chance cu experienţă pe unele dintre cele mai dezvoltate pieţe de capital din lume (Londra, Amsterdam sau Paris), la care s-a adăugat experienţa şi know-how-ul local din ţările în care dezvoltatorul imobiliar ceh este prezent (inclusiv Polonia şi România). Echipa din România a fost coordonată de partenerul Mădălina Rachieru-Postolache, liderul practicii de Pieţe de Capital a biroului de la Bucureşti.

Clifford Chance Badea s-a implicat în toate emisiunile de obligaţiuni ale statului român pe pieţele externe din anii '90 şi până în prezent, precum şi în majoritatea tranzacţiilor mari de pe piaţa de capital din România, atât oferte de acţiuni, cât şi obligaţiuni. Totodată, firma de avocatură a contribuit la redactarea documentaţiei Programului Medium Term Notes al României (în 2011), pregătirea primelor prospectelor de emisiune, dar şi elaborarea Legii privind emisiunile de obligaţiuni ipotecare.

Pe deplin integrată în reţeaua globală Clifford Chance, practica locală de Pieţe de Capital este creditată de marile ghiduri juridice internaţionale în topul firmelor de avocatură specializate pe această arie (Tier 1). Biroul asistă emitenţi de acţiuni şi obligaţiuni, precum şi sindicate de intermediere în tranzacţii de pieţe de capital. Tranzacţiile sunt adesea asistate de echipe trans-naţionale care generează un mix optim de expertiză locală şi know-how global. Acolo unde este nevoie, clienţii beneficiază de o practică full service de drept englez şi drept american.

De asemenea, avocaţii acordă în mod constant consultanţă companiilor cu care lucrează în legătură cu respectarea şi alinierea la legislaţia pieţei de capital pe diverse aspecte precum abuz de piaţă, cadrul juridic aferent informaţiilor privilegiate, obligaţia lansării de oferte publice obligatorii, obligaţii de transparenţă, etc.

Portofoliul recent mai include tranzacţii de referinţă precum:

1.Emisiunea de obligaţiuni FRIGOGLASS FINANCE B.V. - Asistenţă acordată unui sindicat de bănci internaţionale de investiţii în legătură cu emisiunea de obligaţiuni de tip "high yield' în valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. şi garantate inclusiv de două societăţi româneşti - Frigoglass România S.R.L. şi 3P Frigoglass S.R.L. Obligaţiunile au fost listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacţionare pe piaţa Euro MTF.

2.Prima emisiune de tip 'high yield' lansată de un emitent român - Asistenţă acordată Citibank, ING Bank N.V. şi Unicredit Bank S.A în legătură cu lansarea şi listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligaţiuni cu o valoare totală de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantată de Digi Communications şi de filialele RCS&RDS din Spania şi Ungaria.

3.Primul program de emisiune de obligaţiuni ipotecare realizat de un emitent român - Asistenţă acordată Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard Euro.

4.Programul de obligaţiuni NE Property B.V. - Asistenţă acordată NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligaţiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum şi în legătură cu emisiunile de obligaţiuni în baza programului.

5.Emisiunile de obligaţiuni DIGI - Asistenţă acordată consorţiului format din J.P. Morgan şi Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 350 milioane Euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deţine operatorul telecom RCS&RDS, precum şi asistenţă acordată Citigroup în legătură cu o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 200 milioane Euro lansată în februarie 2019 şi care urma să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.

6.Emisiunile de obligaţiuni UniCredit Leasing Corporation IFN - Asistenţă acordată băncilor de investiţii în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listată pe Bursa de Valori din Luxemburg.

7.Listările de obligaţiuni Globalworth pe bursele din Bucureşti şi Irlanda: Asistenţă acordată Globalworth Real Estate Investment Limited în legătură cu listarea obligaţiunilor în valoare de 550 milioane Euro pe bursele din Bucureşti şi Irlanda din iulie 2017 şi asistenţă acordată aceluiaşi emitent într-o tranzacţie similară derulată în mai 2018, a doua emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de 550 milioane Euro - cele mai mari listări de acest fel din istoria BVB.

8.Programul Global Medium Term Notes al României - Clifford Chance Badea a fost implicată în toate emisiunile de obligaţiuni suverane pe pieţe externe, de la lansarea programului în 2011.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb