Clotilde Armand: Restaurăm şi modernizăm Teatrul "Masca; Este o investiţie la care ţin foarte mult"

T.B.
Politică / 24 iulie 2023

Clotilde Armand: Restaurăm şi modernizăm Teatrul "Masca; Este o investiţie la care ţin foarte mult"

Primăria Sectorului 1 şi-a propus restaurarea şi modernizarea fostei Case de cultură situată pe bulevardul Bucureştii Noi nr. 66, cunoscută de locuitorii din zonă ca fiind clădirea Teatrului Excelsior "Masca" sau fostul cinematograf "Înfrăţirea între Popoare". Pentru redarea circuitului public a acestei clădiri simbol a cartierului Bucureştii Noi, specialiştii administraţiei locale a Sectorului 1 au elaborat un amplu proiect de refacere a imobilului. Această clădire este în prezent într-o stare avansată de degradare, fiind scoasă din uz, iar accesul publicului interzis.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 26 iulie 2023, începând cu ora 10:00 se află din nou proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico - economici ai acestei investiţii.

"Este o investiţie la care ţin foarte mult pentru că înseamnă respect pentru istoria acestui oraş. Totuşi, în mod inexplicabil, PSD şi PNL blochează constant acest proiect. Au refuzat să-l voteze de şapte ori, în dispreţul comunităţii locale. Am revenit cu acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de miercuri, 26 iulie, de la ora 10.00. Sper ca de data aceasta coaliţia PNL-PSD să lase politica la uşa primăriei şi să dea dreptul unui nou început pentru activităţile culturale din Cartierul Bucureştii Noi", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit proiectului de restaurare şi modernizare, clădirea va avea un regim de înălţime de S parţial +P + E +E2 parţial, o suprafaţă construită de 1172 mp, o suprafaţă desfăşurată de 2608,50 mp şi o suprafaţă utilă de 2159, 50 mp.

Totodată, sala de spectacole va putea găzdui un număr aproximativ de 345 de spectatori, din care minimum şase locuri specifice perntru persoanele cu dizabilităţi.

La Casa de Cultură de pe bulevardul Bucureştii Noi nr. 66 vor fi realizate lucrări de eficientizare energetică, vor fi modernizate instalaţiile electrice şi de ventilaţie, vor fi realizate lucrări de etanşeizare şi vor fi restaurate faţadele şi elementele decorative de pe acestea.

Totodată, clădirea va fi echipată cu dotări pentru spectatori: gradene funcţionalizate şi grupuri sanitare, cu instalaţii şi dotări ultramoderne pentru susţinerea spectacolelor (concerte, piese de teatru, spectacole de varietăţi etc) şi cu instalaţii şi dotări pentru proiecţia de filme

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu

În urmă cu două săptămâni primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare, restaurare şi modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, o altă investiţie aşteptată de comunitatea Sectorului 1. Echipele firmei constructoare sunt în prezent pe teren şi realizează etapa organizării de şantier: au îngradit zona şi se branşează la reţeaua de electricitate şi alimentare cu apă. Urmează curăţarea perimetrului de buruieni şi punerea în siguranţă a clădirii, o etapă premergătoare, dar absolut obligatorie demarării efective a lucrărilor.

"Îmi doresc un ritm cât mai rapid de derulare a lucrărilor, dar cu respectarea strictă a standardelor de calitate. Am cerut firmei constructoare să monteze cât mai repede schelele şi să treacă la treabă. Aşa cum am promis, povestea Teatrului va merge mai departe şi vom reda circuitului public această clădire simbol a Sectotrului 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunităţii locale şi oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "A dat ordin de incepere a lucrarilor"

    parca ar plati din buzunar lucrarea,

    propaganda jalnica a "Dorinelei" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb