Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan încearcă să evite disponibilizările de la Mechel Câmpia Turzii

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 21 iunie 2012

Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan încearcă să evite disponibilizările de la Mechel Câmpia Turzii

Prefectul judeţului Cluj, Gheor­ghe Vuşcan, a purtat, ieri, dis­cuţii cu conducerea Mechel Câmpia Turzii şi cu sindicatul combinatului, pentru a găsi soluţii de evitare a disponibilizărilor anunţate de mai multă vreme.

Un comunicat transmis ieri de Instituţia prefectului Cluj precizea­ză: "Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a avut o întrevedere cu domnul Fedorov Sergei, director general la Mechel Câmpia Turzii, şi cu domnul Ioan Pascu, liderul sindicatului din companie, în vederea găsirii unor soluţii concrete pentru evitarea disponibilizării a 308 angajaţi ai combinatului. În timpul discuţiei, domnul prefect Vuşcan a fost informat asupra problemelor care au condus la decizia Consiliului de Administraţie de la Mechel Câmpia Turzii de a disponibiliza 308 angajaţi, însă, în acelaşi timp, a primit garanţia faptului că dacă vor exista demersuri concrete care să ajute societatea să trea­că peste perioada de criză economică, demersurile de disponibilizare pot fi oprite. Domnul prefect Vuşcan a avut deja primele intervenţii pentru găsirea unei soluţii în aşa fel încât locurile de muncă de la Câmpia Turzii să fie păstrate".

Una dintre primele măsuri vizează reducerea nivelului de impozitare pentru terenul combinatului.

Comunicatul mai precizează: "Au fost deja purtate discuţii cu doamna ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, dar şi cu noul primar ales de la Câmpia Turzii, Radu Hanga. Măsurile din perioada imediat următoare vor fi propunerea înaintată noului Consiliu Local Câmpia Turzii de trecere a terenului pe care se află combinatul în categoria de impozitare a zonelor industriale şi facilitarea de către Instituţia Prefectului Cluj a unor întâlniri între firmele care utilizează produse metalurgice şi au lucrări în judeţul nostru şi Mechel pentru a facilita realizarea unor contracte reciproc avantajoase". Pe 31 mai, minis­trul muncii, Mariana Câmpeanu, a avut discuţii cu conducerea combinatului Mechel Câmpia Turzii, în încercarea de a găsi şi ea soluţii pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi, informează Agerpres.

Pe 29 martie, liderul sindical de la Mechel, Ioan Pascu, anunţa că 800 dintre cei 2.000 de angajaţi ai combinatului vor fi trimişi în şomaj în luna iunie. AJOFM Cluj a confirmat atunci faptul că reprezentanţii conducerii combinatului au notificat disponibilizările.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb