CMEB: Un algoritm de calcul să stea la baza deciziei privind funcţionarea şcolilor

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 noiembrie 2021

CMEB: Un algoritm de calcul să stea la baza deciziei privind funcţionarea şcolilor

Modul în care şcolile sunt închise şi deschise a nemulţumit pe toată lumea. Asociaţiile de elevi somează autorităţile să fie mai riguroase atunci când iau decizii de acest gen. Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti (CMEB) îndeamnă toţi elevii, părinţii şi profesorii să semneze petiţia iniţiată de Consiliul Naţional al Elevilor, prin care se solicită predictibilitatea decizională în domeniul educaţional. Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti explică ce stă la baza petiţie dar are şi o listă de revendicări: "Sentimente precum nesiguranţa, frica, anxietatea şi incertitudinea resimţite pe termen îndelungat sunt principalii factori care ne-au motivat să lansăm petiţia, sub forma unui manifest adresat Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii - autorităţile care, în mod normal, ar trebui să exprime fermitate în decizii, nu să modifice normele de siguranţă din şcoli de pe o zi pe alta. Astfel, printre revendicările noastre, enumerăm: Introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind funcţionarea şcolilor, care să cuprindă factori ca: vaccinarea elevilor, a profesorilor şi a părinţilor, incidenţa din localitate, supraaglomerarea claselor, posibilitatea testării rapide în şcoală, infrastructură (măşti, dezinfectant, distanţare fizică) etc.; - suspendarea organizării tezelor în semestrul I al acestui an şcolar şi înlocuirea acestora cu evaluări sumative cu subiect unic pentru toate clasele, astfel încât accentul să se mute de pe notă pe feedback din partea profesorilor; - regândirea procesului de administrare a testelor non-invazive pe bază de salivă, astfel încât acestea să poată fi folosite în spaţiul şcolar (după consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor); - extinderea testării rapide antigen în şcoli, în afara programului şcolar; - menţinerea în format fizic a orelor de practică pentru învăţământul profesional, tehnic şi vocaţional, indiferent de ce scenariul în care funcţionează şcoala; - asumarea publică a faptului că un set de măsuri odată stabilite nu vor mai fi modificate peste noapte".

Preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Valentina Botorogeanu a declarat: "Raportându-ne atât la ultima perioada, cât şi la contextul epidemiologic nefavorabil din ultimii doi ani, sistemul educational din România nu a reuşit să susţină şi să satisfacă nevoile elevilor din toate punctele de vedere. Astfel, ne dorim ca în al doisprezecelea ceas, decidenţii din sfera educaţională să ne poată oferi stabilitatea de care elevii au nevoie prin asumarea unor măsuri clare, care sa asigure îndeplinirea scopului final al unui act educaţional de calitate. De asemenea, avem nevoie de reglementări care să satisfacă într-o pondere cât mai mare dorinţele şi nevoile elevilor, acestea fiind dezbătute în prealabil cu specialişti precum psihologi, pedagogi, etc. În ceea ce priveşte propunerile Consiliului Naţional al Elevilor, deşi acestea reuşesc să includă în cuprinsul lor cele precizate anterior, au fost ignorate cu succes de către autorităţile centrale. Elementele incluse în petiţia iniţiată de CNE sunt propuse în urma unor consultări ample cu elevii din întreaga ţară, dar şi cu părinţii acestora, lucru ce ar trebui sa le ofere credibilitate în faţa autorităţilor. De aceea, Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti vă îndeamnă să semnaţi petiţia iniţiată de Consiliul Naţional al Elevilor, pentru a trage un semnal de alarma şi pentru a aduce o îmbunătăţire la nivelul sistemului educaţional de la momentul actual".

Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti susţine că necesitatea acestei forme de manifestare a apărut în urma tergiversărilor ministeriale de lungă durată - la aproape doi ani de la începutul pandemiei, nu există un set de măsuri clare ce ar asigura predictibilitatea decizională din unităţile de învăţământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb