CNA amână luarea unei decizii în cazul Căncescu

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2007

Aristotel Cancescu

Aristotel Cancescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, ieri, să trimită Consiliului Concurenţei spre verificare întregul dosar al vânzării Mix FM de către omul de afaceri braşovean Aristotel Căncescu.

De asemenea, Consiliul a hotărât amânarea luării unei decizii în cazul suspendării avizului de licenţă al CNA de trecere a licenţelor de la SC Canaris SRL la SC Canet Radio SRL, până la primirea unui răspuns de la Parchet şi de la Consiliul Concurenţei.

Oficiul juridic şi Departamentul licenţe ale CNA urmează să se pronunţe, până marţea viitoare, într-un raport, asupra legalităţii contractului aflat în discuţie, după primirea, miercuri, a tuturor documentelor referitoare la contract.

Preşedintele CNA, Ralu Filip, a declarat că, în continuare, consideră că "în derularea acestei tranzacţii există probleme de legalitate, din cauză că în proces s-a angajat şi Canaris SRL, nu doar Aristotel Căncescu". În plus, declară Filip, preţul a fost făcut pe 33 de frecvenţe, şi nu pe 24. "E clar că 80% e al SBS, e vorba de o vânzare mascată", a spus preşedintele CNA.

Şi Ioan Onisei, membru al CNA, a declarat că "există lucruri neclare, care contravin nu doar Legii audiovizualului, probleme legate de transparenţă, de deţinerea de mai mult de două licenţe într-un oraş, de transferul către un terţ a unor licenţe, ca şi în ceea ce priveşte chestiunile privind concentrarea de capital şi de frecvenţe". Pentru acest motiv, Ioan Onisei a susţinut decizia de consultare a Consiliului Concurenţei. "Trebuie să vorbim, de asemenea, cu Gabor Benke", a mai spus Onisei.

Totodată, CNA a cerut ca omul de afaceri Benke Gabor, acţionar majoritar la New Century Media Holding, să vină, într-o lună, în România, pentru a demonstra că el este proprietarul societăţii.

Consiliul a solicitat, de asemenea, SC Canet să facă un contract de retransmisie a Mix FM, pentru trei ore, pentru Canaris Radio SRL şi Radio Tâmpa.

O comisie a CNA se va deplasa la Braşov, pentru a cerceta situaţia creată prin implicarea într-un proces penal a inspectorului CNA din localitate, Dan Ghiţă.

Prezent la şedinţa CNA, Aristotel Căncescu şi-a susţinut nevinovăţia, subliniind că derularea tranzacţiei se situează în limitele legalităţii. Căncescu a menţionat că acuzaţiile făcute de Nicolae Vlad Popa sunt părtinitoare, din cauza faptului că nu mai este reprezentantul PNL Braşov.

În ceea ce priveşte cele şase licenţe aflate în discuţie, Căncescu a menţionat că el le va administra până la vânzarea acestora către New Century Media Holdings.

Omul de afaceri şi-a exprimat regretul că "după 15 ani de media, timp în care a pus pe picioare 40 de posturi, a înfiinţat o universitate de jurnalism care a dat numeroşi gazetari, se retrage din media nu cum ar fi fost firesc, cu fruntea sus, ci cu acuzaţii de bancrută şi dosare penale".

De asemenea, avocatul SC Canet şi New Century Media Holdings, Cătălin Băiculescu, a susţinut, din nou, că toată afacerea se situează în cadrul legalităţii. El a calificat drept "ilegală" eventuala decizie de suspendare de către CNA a propriului aviz de licenţă privind trecerea licenţelor de la SC Canaris SRL la SC Canet Radio SRL.

"Există prezumpţia de nevinovăţie, nu toate lucrurile legale au un substrat ilegal", a spus Băiculescu, citat de Rompres.

CNA a sesizat Parchetul, săptămâna trecută, la propunerea preşedintelui Consiliului, Ralu Filip, în legătură cu legalitatea declaraţiei pe proprie răspundere privind proprietatea asupra acţiunilor unor firme media dată la CNA de omul de afaceri Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, fostul proprietar al reţelei radio Mix FM.

Totodată, Consiliul a hotărât să discute suspendarea avizului de licenţă a CNA de trecere a licenţelor de la SC Canaris SRL la SC Canet Radio SRL, luată ca urmare a declaraţiilor în faţa Consiliului ale lui Aristotel Căncescu.

CNA a amânat, de asemenea, săptămâna trecută, precizarea unei poziţii în privinţa tranzacţiei de licenţe ale lui Aristotel Căncescu. În acest sens, membrii CNA au cerut reprezentanţilor societăţilor implicate în tranzacţia menţionată să prezinte Consiliului antecontractul aces­teia pentru lămuriri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb