CNBC: Acţiunile europene au închis ieri în creştere

A.F.
Internaţional / 31 mai

CNBC: Acţiunile europene au închis ieri în creştere

Bursele europene au inchis în creştere joi, punând capăt tendinţei negative din această săptămână, în condiţiile în care pieţele globale sunt supuse unei presiuni din cauza randamentelor în creştere ale obligaţiunilor, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,63%, după ce a înregistrat cele mai proaste sesiuni ale lunii în ultimele două zile, închizând miercuri la cel mai redus nivel din 8 mai. Majoritatea sectoarelor au fost în principal pe verde, acţiunile din sectorul telecomunicaţiilor crescând cu 1,6%. Titlurile din sectorul miner au încheiat ziua în creştere cu 0,3%, reducând pierderile anterioare, deoarece traderii au evaluat impactul renunţării grupului BHP la oferta de preluare a grupului Anglo American, în timp ce acţiunile tehnologice au scăzut cu 0,72% după ce Salesforce a înregistrat o rară ratare a previunilor privind veniturile în Statele Unite.

Acţiunile companiei britanice Auto Trader au crescut cu 14,56% după ce platforma online a depăşit estimările privind câştigurile, cu rezultatele sale pe întregul an.

Evoluţia negativă a pieţei europene de acţiuni în această săptămână a fost reflectată la nivel global, deoarece aşteptările că ratele dobânzilor vor fi mai mari pentru mai mult timp au condus la creşterea randamentelor obligaţiunilor - în general o mişcare dăunătoare pentru acţiuni.

În ceea ce priveşte datele, agenţia de statistică a Uniunii Europene a declarat joi că rata şomajului ajustată sezonier în zona euro a fost de 6,4% în aprilie, în scădere de la 6,5% în martie şi un nou minim record.

Investitorii aşteaptă acum cu nerăbdare două date despre inflaţie, vineri.

Indicele german DAX a urcat cu 0,13%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,55%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,59%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,87%, iar indiciele spaniol IBEX 35 a urcat cu 1,73%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb