CNBC: "Bitcoin a scăzut sub 24.000 de dolari, până la cel mai redus nivel din decembrie 2020"

A.I.
Bănci-Asigurări / 13 iunie 2022

"Bitcoin a scăzut sub 24.000 de dolari, până la cel mai redus nivel din decembrie 2020"

Vijay Ayyar, Luno: "Putem vedea preţuri mult mai mici ale Bitcoin, în următoarele două luni"

Bitcoin a scăzut, astăzi, sub 24.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, într-un context general negativ pentru activele riscante, scrie CNBC.

Conform trustului media american, pe parcursul weekend-ului şi astăzi dimineaţă, peste 200 de miliarde de dolari au fost şterse din întreaga piaţă a criptomonedelor. Astfel, capitalizarea întregii pieţe a criptomonedelor a scăzut sub un trilion de dolari, pentru prima dată din februarie 2021, potrivit datelor CoinMarketCap.

Declinul pieţei cripto apare într-un climat macroeconomic marcat de inflaţie mare şi în creştere, în timp ce Rezerva Federală a Statelor Unite se află în plin ciclu de înăsprire a politicii monetare, în încercarea de a îmblânzi creşterea generalizată de preţurilor.

Săptămâna trecută, indicii bursieri americani au scăzut puternic, declin ce continuă şi astăzi, iar Bitcoin şi alte criptomonede tind să se coreleze cu mişcările acţiunilor şi a altor active riscante, conform CNBC.

Vijay Ayyar, vicepreşedinte pentru dezvoltare corporativă şi internaţională la exchange-ul cripto Luno, a declarat: "Sentimentul s-a schimbat drastic din noiembrie 2021 şi până în prezent, având în vedere majorările ratelor Fed-ului şi inflaţia. De asemenea, ne uităm la o posibilă recesiune, având în vedere că Fed-ul poate fi nevoită, în sfârşit, să abordeze partea legată de cerere, pentru a gestiona inflaţia (...). Toate acestea indică faptul că piaţa nu a ajuns complet la minime, iar până când Fed-ul nu va «putea să-şi tragă sufletul», probabil optimismul nu va reveni în piaţă".

Ayyar a remarcat că, în pieţele "bear" precedente, Bitcoin a scăzut cu aproximativ 80% faţă de recordul anterior, iar în prezent este cu aproximativ 63% faţă de ultimul său maxim istoric, atins în noiembrie.

"Putem vedea preţuri mult mai mici ale Bitcoin, în următoarele două luni", a spus Ayyar, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La 5000 usd poate cumpar. Si nici atunci...

    Cand o sa pot cumpara o pizza cu 5 Bitcoin, si sa las curierului sau ospatarului 1-2 Bitcoin, o sa cumpar si eu. In nii 90" am depus bani la Carits in momentul cand am constatat ca incepusera sa depuna acolo oamenii de la tara dupa ce vindeau 2-3 saci cu gogosari. Depunerea a fost minima, cu banii luati de la un CAR tiganesc. Binenteles, acei bani au fost pierduti fara urma. Mai participasem la asa ceva, prin anii 80" (deci pe vremea lui Ceausescu, cand am depus 50 de lei prin carti postale si am primit, tot prin carti postale, 140lei. Intrebat patronul de la Caritas ce reprezinta sistemul lui de joc, acesta a precizat ca " Romania urmeaza sa treaca la capitalism si prin urmare este nevoie de oameni cu capital. O cale de formare a oamenilor cu capital este acest joc: aduni bani de la multi oameni si ii dai la cativa. Cred ca omul a fost foarte corect si cinstit- la fel ca in jocul piramidal din anii 80""

    M-m fript odata cu schemele piramidale si nu am investit nici un ban in asa ceva. Din punctul meu de vedere , acesti bani reali transformati in virtuali, nu au acoperire in nimic. Cand nu vor mai exista doritori sa bage banii reali in asa ceva , toata schema se va prabusii. Bineinteles ca sunt si care s-au imbogatit, mai ales cei care au prins inceputurile. Multe monede virtuale vor disparea si banii la fel. Prefer sa investesc in piata reglementata si supravegheata( si acolo se fac smecherii, dar cel putin sper ca sunt verificati...).Virtualele sunt prea riscante si volatile...

    Baiatul simpatic cu criptoactivele e ca doamna din 2008 care prezenta randamentele de pe piata imobiliara.

    Criptoponzi si-a facut treaba deja, sute de mii de omuleti au generat consum prin wealtheffect. Se stiau mari investitori in crypto si consumau in draci diverse. 

    Realitatea cruda vine la decont, n-au fost investitori niciodata, iar prosperi au fost cateva luni de zile in capul lor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb