CNBC: Bursele europene au închis ieri în creştere în urma reducerii dobânzii cheie de către BCE

A.F.
Internaţional / 13 septembrie

CNBC: Bursele europene au închis ieri în creştere în urma reducerii dobânzii cheie de către BCE

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, în timp ce investitorii au analizat decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentuale, la 3,5%, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,78%. Toate bursele regionale majore au încheiat ziua în verde, indicele german DAX-ul avansâns cu 0,97%.

Sectoarele au fost, de asemenea, în cea mai mare parte în teritoriu pozitiv, iar acţiunile companiilor de tehnologie şi cele din minerit crescând cu 2%, respectiv cu 2,38%.

Indicele londonez RFTSE 100 a crescut cu 0,57%, CAC 40, al bursei franceze, cu 0,52%, FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,84%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a avansat cu 1,08%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus din nou dobânda de referinţă. cu 25 de puncte de bază, la 3,5%, marcând a doua sa reducere a dobânzii pentru depozite îefectuată n acest an, dar a declarat că "nu se angajează în prealabil" pe o anumită cale a dobânzilor.

Reuniunea BCE a avut loc cu doar câteva zile înainte de întâlnirea Rezervei Federale din SUA, din 17-18 septembrie, la care ar urma să înceapă propriul ciclu de reducere a dobânzilor.

Pe pieţe, acţiunile companiei farmaceutice elveţiane Roche au scăzut cu până la 4,5% după ce aceasta a declarat miercuri că rezultatele pozitive publicate în iulie dintr-un studiu în stadiu incipient al pilulei sale experimentale de slăbit s-au bazat pe doar şase pacienţi.

Acţiunile au închis în coborâre cu 2,16%.

Acţiunile Novo Nordisk au înregistrat cea mai bună zi dintr-o lună ,conform datelor LSEG, urcând cu 3,08% înainte de a reduce uşor câştigurile şi terminând ziua în creştere cu 2,66%. Avansul a fost determinat de ştirile că pilula sa experimentală anti-obezitate ar putea fi mai eficientă decât injecţia actuală Wegovy.

Investitorii europeni analizează, de asemenea, cel mai recent raport al indicelui preţurilor de consum din SUA, care a arătat o creştere cu 0,2% a preţurilor de consum în august, punând rata anuală a inflaţiei la 2,5% - cel mai redus nivel din februarie 2021. Cu toate acestea, IPC de bază de la o lună la lună - care nu include preţurile volatile la alimente şi energie - a fost puţin mai ridicat decât erau aşteptările.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb