CNBC: Donald Trump propune crearea unor stocuri naţionale strategice de criptomonede în SUA

R.S.
Internaţional / 28 iulie

CNBC: Donald Trump propune crearea unor stocuri naţionale strategice de criptomonede în SUA

Fostul preşedinte american Donald Trump a spus că, dacă ar reveni la Casa Albă, s-ar asigura că guvernul federal al Statelor Unite nu îşi va vinde niciodată deţinerile de bitcoin, transmite CNBC.

Cu toatre acestea, Trump nu a propuso rezervă federală oficială de monedă digitală.

"De prea mult timp guvernul nostru a încălcat regula cardinală pe care fiecare deţinător de bitcoin o ştie pe de rost: să nu-ţi vinzi niciodată bitcoin", a spus Trump în timpul discursului său principal la conferinţa bitcoin din acest an din Nashville, cea mai mare conferinţă bitcoin a anului, conform sursei citate.

Remarcile fostului preşedinte au venit în momentul în care cursa pentru a capta voturile şi banii de campanie ai adoptatorilor de tehnologie fintech din prima linie a Americii devin centrali în campania prezidenţială din 2024.

"În această după-amiază îmi expun planul pentru a mă asigura că Statele Unite vor fi capitala cripto a planetei şi superputerea bitcoin a lumii şi vom reuşi", a spus Trump.

Dar angajamentul lui Trump de a menţine pur şi simplu deţinerile actuale de bitcoin ale guvernului SUA a fost un argument mai puţin radical pentru mulţimea cripto, comparativ cu alte propuneri de la conferinţă.

Candidatul Robert F. Kennedy Jr., de exemplu, în timpul discursului său de vineri la conferinţa bitcoin, a promis că va lansa o rezervă de 4 milioane de bitcoin, începând cu deţinerile de bitcoin pe care guvernul SUA le-a stocat deja în urma confiscării în anchetele penale.

Kennedy a spus că va ordona guvernului să cumpere 550 de bitcoin pe zi până când rezerva va ajunge la 4 milioane.

La scurt timp după discursul lui Trump, senatorul Cynthia Lummis, R-Wy., a citit propria sa propunere legislativă, de a acumula o rezervă federală oficială a SUA de 1 milion de bitcoin, pe parcursul a cinci ani.

"Va fi păstrată minimum 20 de ani şi poate fi folosită într-un singur scop: să ne reducem datoria", a spus Lummis.

Preţul bitcoin a scăzut pentru scurt timp în timpul discursului lui Trump, dar şi-a revenit şi a crescut uşor pentru ziua respectivă.

De-a lungul remarcilor sale, fostul preşedinte a încercat să creeze contraste între îmbrăţişarea din ce în ce mai mare de către Partidul Republican a criptomonedei şi abordarea de reglementare strictă care a caracterizat administraţia Biden. Â

"Reprimarea cripto şi bitcoin de către administraţia Biden-Harris este greşită şi este foarte rău pentru ţara noastră. Permiteţi-mi să vă spun că, dacă vor câştiga aceste alegeri, fiecare dintre voi va fi plecat. Vor fi vicioşi. Vor fi nemilos. Vor face lucruri pe care nu le-aţi crede", a spus Trump, transmite CNBC.

Trump a continuat să enumere o serie de promisiuni prietenoase cu criptomonedele către o mulţime de susţinători ai bitcoin, promiţând că va desfiinţa ceea ce el a numit "cruciada anti-cripto" a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintelui Kamala Harris.

"În prima zi îl voi concedia pe Gary Gensler", a spus Trump, făcând referire la preşedintele Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse, numit de Biden, care a adoptat o abordare agresivă a reglementării cripto.

Preşedintele nu are puterea de a demite comisari numiţi. Chiar dacă Trump ar numi un nou preşedinte al SEC, Gensler ar rămâne comisar al agenţiei independente.

Fostul preşedinte s-a angajat, de asemenea, să creeze "un consiliu consultativ prezidenţial pentru bitcoin şi cripto".

"Regulile vor fi scrise de oameni care vă iubesc industria, nu care vă urăsc industria", a spus Trump.

Candidatul republican la preşedinţie a organizat şi o strângere de fonduri la Nashville, cu bilete de 844.600 de dolari.

În iunie, CEO-ul BTC Inc., David Bailey, care a organizat conferinţa, s-a angajat să strângă 100 de milioane de dolari şi să aducă peste 5.000.000 de alegători pentru efortul de realegere al lui Trump, pe măsură ce sectorul bitcoin se îndreaptă tot mai mult către tabăra lui Trump pentru sprijin, potrivit CNBC.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Campania electorală a lui Kamala Harris a anunțat duminică că a strâns 200 de milioane de dolari și a înscris 170.000 de noi voluntari în prima săptămână de când a devenit candidatul Partidului Democrat la președinție. E clar

    1. Nu a devenit, a fost pusa cu mana...fara sa aiba vreun vot. Nu a ales-o nimeni. Misto 'democratia' asta de tip nord corean.

      Aha, acum te bagi si in interiorul partidului si il confunzi cu cel al tarii! Si oricum esti pe langa subiect. Reprezentantii si-au exprimat sustinerea, adica votul. Si va fi si formal in cateva saptamani!

    sunt stocuri destule..de cripto...

    in usa.... 

    atat pe platforme...cat si in retea...cat si legal si ilegal....  

    Cat si confiscate.... 

    ca spuneau adeptii cripto... ca nu se pot "urmarii/confisca".... si cica "tranzactii" sigure si "anonime".... 

    o vrajeala totala.... 

    toate agentiile de informati si securitate in multe state...pot confisca cripto .... multe le lasa inca asa...pentru ca e mai usor sa faci bani la intermediere/trenzactie /comisionare / taxare...atunci cand sunt con vertite in cash sau alte forme de active.... 

    s c c r e t 

    "Dau cate un bitcoin la fiecare american."

    Ciudat! N-am știut că bitcoin e bijuterie, bun strategic în industria aeronautica ,în industria auto, bază pentru industria alimentară, în AI și câte și mai câte!?

    1. ce te astepti de la un con man ce vinde NFT uri cu poza lui in chiloti de superman, sau costum de Elvis, sau etc.

      Actiuni la Trump MeDIA, o firma fara un dolar profit , vandute pe bursa de mai multe miliarde de dolari.

      Azi maine face si moneda Trump coin , luati de aici, dati-mi mie dolarii vostri. Miza e imensa , ca daca pierde donnie, s-au dus si NFT urile si Trump media si Trump COin, si toate miliardele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb