CNBC: OPEC+ amână până în 2026 planurile de relaxare a reducerilor de producţie

A.F.
Internaţional / 6 decembrie 2024

CNBC: OPEC+ amână până în 2026 planurile de relaxare a reducerilor de producţie

Alianţa producătorilor de petrol OPEC+ a decis să amâne până în 2026 planurile de relaxare a mai multor reduceri formale şi voluntare ale producţiei de ţiţei, potrivit unor surse delegate şi documente interne, transmite CNBC.

Această decizie reflectă o perspectivă modestă a cererii globale de petrol.

Conform strategiei oficiale, OPEC+ îşi limitează acum producţia combinată la 39,725 milioane de barili pe zi (bpd) până la 31 decembrie 2026, faţă de termenul iniţial stabilit pentru sfârşitul lui 2025.

Opt membri ai OPEC+ vor extinde reducerea voluntară de 2,2 milioane bpd până în primul trimestru al anului 2026 şi vor începe să-şi crească treptat producţia între aprilie şi septembrie 2026. De asemenea, reducerea de 1,7 milioane bpd, care urma să expire la sfârşitul lui 2025, va fi menţinută până la sfârşitul anului viitor.

În pofida acestor măsuri şi a conflictelor care afectează regiunea bogată în hidrocarburi din Orientul Mijlociu, preţurile globale ale petrolului rămân scăzute, fiind presate de o cerere slabă. Contractele Brent şi WTI pentru livrare în lunile următoare au înregistrat fluctuaţii minime la Londra.

În plus, incertitudinea geopolitică este amplificată de iminenta revenire a preşedintelui ales Donald Trump la Casa Albă, acesta promiţând în campania electorală să stimuleze producţia celui mai mare producător mondial de petrol.

Analiştii de la Capital Economics consideră că, deşi decizia OPEC+ oferă temporar un răgaz, perspectivele slabe ale cererii globale ar putea readuce grupul în aceeaşi situaţie în câteva luni.

"Fundamentele pentru preţurile petrolului rămân slabe, iar riscurile sunt în continuare în scădere", au declarat aceştia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Petrolul e istorie…30% din cererea de petrol venea din sectorul auto…pana in 2026 doar mujicii si unii faliti din “Sudul Global” mai folosesc masini ICE, dar aia nu au “ruble” sa-l plateasca, vezi acum cazul Cuba. Obisnuiti-va cu gandul ca “pusculita” o sa fie permanent goala chiar daca stati in petrol pana in gat:-)…costul de extractie “iti evapora” tot profitul dar hei, propaganda mujica ne spunea pe aici ca Putler e jucator de sah tridimensional:-)…”Succesu ri”:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2812
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9363
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.8147

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb