CNBC: Şefa finanţelor Marii Britanii spune că finanţele publice arată o gaură de cheltuieli de 22 de miliarde de lire sterline şi că reduce proiecte rutiere şi feroviare

A.F.
Internaţional / 29 iulie

CNBC: Şefa finanţelor Marii Britanii spune că finanţele publice arată o gaură de cheltuieli de 22 de miliarde de lire sterline şi că reduce proiecte rutiere şi feroviare

Ministra de Finanţe a Marii Britanii, Rachel Reeves, a anunţat luni o serie de reduceri de proiecte după ce a detaliat modul în care guvernul laburist nou ales a moştenit cheltuieli excesive estimate la 22 de miliarde de lire sterline (28,2 miliarde de dolari) de la conservatorii de centru-dreapta, transmite CNBC.

Într-o declaraţie foarte aşteptată adresată Camerei Comunelor, Reeves s-a angajat să facă alegerile "necesare", "urgente" şi "incredibil de dure" pentru a restabili stabilitatea economică a ţării.

Ministra de Finanţe a spus că guvernul de centru-stânga va anula programul "Restaurarea căilor ferate", planurile de a construi un tunel la Stonehenge şi că va revizui programul de extindere a unui spital, anunţat de fostul prim-ministru conservator Boris Johnson.

Reeves a spus că va anula plăţile universale de iarnă pentru combustibil pentru pensionari, într-o nouă încercare de a economisi bani.

"Dacă nu ne permitem, nu o putem face", a spus Reeves, adăugând că reducerile de investiţii nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul.

Ea a avertizat că urmează să vină "decizii dificile" cu privire la cheltuieli, bunăstare şi impozite.

Ministra de Finanţe a mai spus că a anulat planurile de a vinde acţiuni NatWest populaţiei, declarând că propunerea prezentată de predecesorul ei Jeremy Hunt "nu este profitabilă".

Reeves a spus că plănuieşte să prezinte primul său buget anual pe 30 octombrie, în ceea ce va fi primul eveniment fiscal major al noului guvern.

Ministra de finanţe a Marii Britanii a exclus anterior majorări ale impozitului pe venit, asigurărilor naţionale, TVA sau impozitului pe profit - principalele surse de venituri guvernamentale.

Cu toate acestea, Reeves trebuie să asigure un echilibru delicat, având în vedere angajamentele partidului său de a stimula investiţiile naţionale şi salariile din sectorul public.

"Astăzi, ea nu va păcăli absolut pe nimeni cu o încercare neruşinată de a pune bazele creşterii taxelor", a spus ministrul din umbră al Finanţelor, Jeremy Hunt, ca răspuns la observaţiile lui Reeves.

Hunt a criticat-o pe ministra de Finanţe pentru că a spus că situaţia privind finanţele publice este o informaţie nouă pentru guvern.

Reeves este în funcţie de când Partidul Laburist de centru-stânga a obţinut o majoritate parlamentară uriaşă la alegerile generale din ţară, la începutul acestei luni.

Comentariile ei au fost considerate a fi de natură să dea tonul pentru restul mandatului ei în funcţia de Cancelar al Finanţelor.

Vorbind vineri la CNBC, Reeves a spus că guvernul laburist va fi "cel mai pro-creştere şi cel mai pro-business" pe care l-a văzut vreodată ţara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb