CNN: "IDF confirmă că directorul Spitalului Al-Shifa a fost reţinut"

T.B.
Internaţional / 23 noiembrie 2023

Dr. Mohammed Abu Salmiya, directorul Spitalului Al-Shifa din Gaza

Dr. Mohammed Abu Salmiya, directorul Spitalului Al-Shifa din Gaza

Forţele de Apărare Israelului (IDF) au confirmat că l-au reţinut pe directorul Spitalului Al-Shifa pentru audieri, informează CNN.

Dr. Mohammed Abu Salmiya a fost arestat în timp ce evacua Spitalul Al-Shifa, aflat în conflict, ca parte a unui convoi organizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit sursei menţionate.

Abu Salmiya a fost "prins şi transferat pentru interogatoriu ISA în urma dovezilor care arată că Spitalul Shifa, sub conducerea sa directă, a servit ca centru de comandă şi control al Hamas", a declarat IDF joi într-o declaraţie comună cu Agenţia de Securitate Israeliană, cunoscută şi ca Shin Bet, transmite sursa citată.

Declaraţia spune că "situaţia reţelei de tuneluri a Hamas sub spital a exploatat, de asemenea, electricitatea şi resursele preluate de la spital. În plus, Hamas a depozitat numeroase arme în interiorul spitalului şi pe terenul spitalului", informează CNN.

"În spital, sub conducerea sa, a existat o activitate teroristă extinsă a Hamas. Constatările implicării sale în activităţi teroriste vor determina dacă va fi supus unor noi audieri ISA", se arată în comunicat, potrivit sursei.

Miercuri, IDF a lansat un videoclip care arată o reţea de tuneluri despre care a spus că se extinde de la clădirea principală a spitalului, sub alte clădiri din complexul Al-Shifa, conform sursei indicate.

Hamas, Ministerul Sănătăţii din Gaza şi oficialii spitalului au negat afirmaţiile Israelului, spunând că spitalele din Fâşie au fost folosite doar pentru tratarea pacienţilor, relatează CNN.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acum daca hamas a folosit spitalul,ce putea sa faca medicul?Daca se opunea il executau in stilul lor caracteristic de teroristi psihopati.Si puneau pe altul in loc,se gasea cineva.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb