CNVM a restricţionat activitatea firmei de brokeraj deţinute de omul de afaceri Cătălin Chelu

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restricţionat activitatea City Invest Galaţi, casa de brokeraj deţinută de Cătălin Chelu, în condiţiile în care fondurile proprii au scăzut sub nivelul capitalului minim prevăzut pentru autorizare, adică echivalentul în lei a 125.000 euro.

Astfel, potrivit unei ordonanţe emise de Comisie, firma de brokeraj nu va mai putea derula servicii de investiţii financiare care depăşesc capitalul iniţial echivalent în lei a 50.000 de euro, până la remedierea situaţiei cu privire la fondurile proprii, dar nu mai mult de 120 de zile.

Arbitrul pieţei de capital autorizase în noiembrie anul trecut casa de brokeraj City Invest, la care omul de afaceri Cătălin Chelu deţine 96% din capitalul social. Alături de Chelu, în acţionariatul societăţii de servicii de investiţii financiare se găsesc încă două persoane fizice şi două firme, fiecare cu câte 1% din acţiuni.

Firma cu sediul în Galaţi are un capital social de 550.000 lei, divizat în 550.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 1 leu. Ea va oferi pe lângă serviciile obişnuite ale unui SSIF, de preluare şi introducere a ordinelor pe platforma Bursei, şi consultanţă de investiţii şi analiză financiară.

Totodată, CNVM l-a sancţionat cu avertisment pe Cătălin Chelu pentru că nu a făcut oferte publice de preluare la societăţile Comat Galaţi şi Vitimas Tecuci, după ce Comisia stabilise că acţionează în mod concertat cu mai multe persoane şi cu firma Debrocons.

Astfel, în cazul Comat Galaţi, Comisia a mai sancţionat cu avertis­ment firma Debrocons Galaţi, precum şi pe Rîmar Cezar, care acţionează în mod concertat cu omul de afaceri din Galaţi, în timp ce în cazul Vitimas, alături de Chelu, au mai fost sancţionaţi Stan Maricel Ionel şi Rîmar Cezar.

Persoanele şi firma vizată de aces­te avertismente riscă să primească amenzi cuprinse între 500 şi 50.000 lei, dacă nu depun la CNVM documentaţia necesară începerii ofertelor publice de preluare, în termen de 15 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb