CNVM obligă SIF Banat-Crişana să convoace AGA pentru a discuta despre acţiunile BCR

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 septembrie 2011

CNVM obligă Consiliul de Administraţie (CA) al SIF Banat-Crişana (SIF1) să convoace în termen de 45 de zile Adunarea Generală a Acţionarilor în care să se prezinte variantele de lichidizare sau înstrăinare a pachetului de 6% din acţiunile BCR. Dacă administratorii nu vor respecta dispunerea CNVM, autoritatea va solicita instanţei să dispună convocarea adunării generale a acţionarilor SIF Banat-Crişana, urmând totodată să aplice sancţiuni membrilor Consiliului de Administraţie (CA), se arată într-o ordonanţă emisă ieri de instituţia de reglementare, potrivit Mediafax.

CA a aprobat la 14 septembrie condiţiile generale prin care Erste va achiziţiona pachetul de acţiuni deţinut la BCR, iar procedurile legale prevedeau convocarea AGA care să se pronunţe cu privire la lichidizarea pachetului.

Conducerea SIF Banat-Crişana este singura care nu a convocat acţionarii pentru a discuta despre acţiunile deţinute la BCR. Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au hotărât joi să "dea mână liberă" Consiliului de Administraţie pentru a decide ce va face cu acţiunile deţinute la BCR, iar vineri acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au mandatat conducerea companiei să negocieze cu Erste modalitatea de lichidizare a pachetului de titluri BCR.

Totodată, CA al SIF Moldova a fost mandatat sâmbătă de acţionari să decidă modul de valorificare a acţiunilor BCR, în timp ce SIF Transilvania a convocat acţionarii la 31 octombrie, pentru acelaşi subiect.

Erste a anunţat la jumătatea lunii septembrie că a încheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, printre care şi SIF Banat-Crişana, pentru preluarea unui pachet de 2,61 miliarde acţiuni BCR, reprezentând 24,12% din capital, prin mai multe operaţiuni care presupun plata în numerar şi schimb cu titluri emise de grupul austriac. Valoarea tranzacţiilor de preluare a celor patru pachete de acţiuni s-ar ridica la 435 milioane de euro.

SIF Moldova nu a semnat acordul de principiu.

Astfel, dacă acţionarii sunt de acord cu înţelegerea făcută cu Erste, SIF Banat-Crişana ar urma să pri-mească 26 milioane de euro cash şi să primească acţiuni Erste de 82 milioane euro în schimbul a 6% din acţiunile BCR.

Pachetul de acţiuni pe care SIF-urile l-ar primi la Erste reprezintă în prezent puţin peste 1% din titlurile băncii austriece. Erste va emite acţiuni noi pentru a face schimbul cu titluri BCR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Poate se convoaca AGA si pentru modificarea pragului tot acum. SIF1 a luat cea mai mare spaga. Acum ca tot nu mai conteaza au sa convoace si ei AGA ca doar nu isi va da DEMISIA domnu Kuzman pentru cele declarate. O fi dat SPAGA si la CNVM ?

    ca la SIF1 cuzman face ce doreste el... el nu da dividend majorat ca au cerut actionarii ci pentru ca asa a vrut el... cuzman e cel mai tare si sistemul il sprijina pana la moarte... noi actionarii nu putem decat sa ne dorim ca o boala crunta sa-l scoata pe tusa ... alta sansa nu avem sa scapam de acest cancer... dar poate totusi rugaciunile noastre se vor inplini odata.

    CNVM actioneaza permanent impotriva si pt. desfiintarea BVB-vezi suita de reglementari care a dus la delistarea multor SC bune si foarte bune.

    Dumanii BVB, care fac totul pt. desfiintarea BVB sunt CNVM SI GUVERNELE ROMANIEI, INCLUSIV GUVERNELE LIBERALE, CARE S-AU OCUPAI MAI MULT CU FURATUL DECAT CU APLICAREA DOCTRINEI LIBERALE-VEZI CAZUL PETROMIDIA. 

    CNVM, ca si Nastase cu petrolul si gazele Romaniei, fura actionarilor romani BCR-cea mai mare banca din Romania SI O PUNE PE TAVA ACELORASI AUSTRIECI HABSBURGICI!

    CNVM=CIUMA BURSEI ROMANESTI!

    CIUMA S-O MANANCE PE CNVM CUM A DISTRUS EA BURSA ROMANEASCA! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb