COABITAREA LA RĂSPÂNTIE Traian Băsescu: "Nu îl mai girez pe Victor Ponta"

Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2013

Pactul de coabitare dintre preşedintele ţării, Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pare că se află la răspântie, şeful statului declarând ieri că se va evalua parteneriatul cu premierul, şi dacă nu va fi mulţumit de rezultate, atunci cel mai probabil va renunţa la acesta. "O să fac o analiză şi mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul", a spus, ieri, preşedintele ţării.

Disputa pe tema Justiţiei şi înlocuirii procurorului care a instrumentat cazul "Frauda la Referendum" este motivul pentru care preşedintele a decis să renunţe la pactul de coabitare.

"Iată că Victor Ponta se dovedeşte mincinos, până şi cu un document politic extrem de important care l-a făcut frecventabil în Europa. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul şi mai ales s-a băgat cu bocancii în justiţie, de dragul lui Dragnea", a mai adăugat Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta, la rândul său, a declarat, ieri, că domnia sa nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

"Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele. Tot acest circ pe care îl face Traian Băsescu este de fapt disperarea domniei sale că nu mai controlează în totalitate zona în care era domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la ţipetele lui domnului preşedinte", a mai adăugat Victor Ponta.

Pactul de coabitare, intitulat "Acord de colaborare instituţională între preşedintele României şi primul-ministru al Guvernului", a fost semnat pe 12 decembrie 2012, într-o miercuri seară, la Palatul Cotroceni, de către şeful statului şi premier, asistaţi de Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb