Coaliţia se reuneşte pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale, cu două variante de lucru

T.B.
Politică / 25 iunie

Coaliţia se reuneşte pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale, cu două variante de lucru

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, marţi, de la ora 10.00, pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale, în urma ultimei discuţii dintre cele două partide rămânând două variante de lucru, cu 15 sau 29 septembrie primul tur de scrutin, conform news.ro.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el subliniind că în discuţie dunt două date pentru turul I de scrutin, 15 sau 29 septembrie, potrivit sursei.

Coaliţia a discutat săptămâna trecută în două întâlniri subiectul calendarului alegerilor prezidenţiale, în contextul în care, pentru organizarea scrutinului în luna septembrie, aşa cum se stabilise iniţial, termenul limită pentru ca Guvernul să dea hotărârea privind data alegerilor este 2 iulie, informează sursa.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el precizând că săptămâna viitoare stabilesc la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur de scrutin.

Miercuri şi joi au discutat PSD şi PNL, iar compromisul la care s-a ajuns a fost ca primul tur să se organizeze fie în 15 septembrie fie în 29 septembrie.

PNL şi-a dorit păstrarea datei alegerilor prezidenţiale conform prevederilor constituţionale, în noiembrie şi decembrie. Motivul îl constituie faptul că ideea unei candidaturi în tandem preşedinte-premier, din partea celor două partide, a picat, astfel că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin, transmite sursa.

În plus, primul tur al alegerilor ar coincide cu începutul anului şcolar, pe 15 septembrie, ceea ce ar duce la blocarea şcolilor în care sunt secţii de votare mai multe zile la rând, perturbându-se astfel procesul educaţional, notează news.

Social-democraţii au argumantat că există deja, de principiu, o decizie în coaliţie privind devansarea alegerilor prezidenţiale pentru luna septembrie, acceptată şi de liberali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aud că veștejitii de PNL-isti au și a treia variantă cu turul 2 la început de noiembrie.Eu zic că PSD nu trebuie să cedeze în fața acestor politicieni neputincioși care trăiesc din aproprierea nemeritată a faptelor din trecut ale bratienilor. Ei sunt la distanță astronomică de acei bravi politicieni și ca potenta politica,dar mai ales morală.In actualii liberali nu poți avea mai multă încredere decât în niste borfași.Este de preferat mai degrabă o colaborare cu AUR, cred că ar fi mai OK decât cu liberalii,care ar trebui izolați că USR, pentru a avea soarta țărăniștilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb