Cod roşu la Spitalul Târgu Cărbuneşti după defectarea instalaţiei de oxigen

G.U.
Miscellanea / 22 octombrie 2021

Sursă foto: ISU Gorj

Sursă foto: ISU Gorj

ACCESEAZĂ - Cseke Attila:"Ministrul nu are capacitatea legală de a găsit vinovaţi"

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a informat astăzi că toţi pacienţii de la terapie intensivă şi din alte secţii ale Spitalului din Târgu Cărbuneşti care aveau nevoie de oxigen şi erau într-o stare "mai gravă" au fost transferaţi la alte spitale, subliniind că el nu are capacitatea legală de a găsi vinovaţi, potrivit Agerpres.

"Eu nu doresc să specific un vinovat. Sunt posibile mai multe variante de cauzalitate a acestui eveniment nefericit. În mod categoric, având în vedere că, din păcate, avem şi decese, va fi şi o anchetă de altă natură, instituţiile statului abilitate vor face această anchetă. În ceea ce priveşte partea de oxigen, de asemenea specialiştii trebuie să ne spună, în urma unei anchete, ce s-a întâmplat exact acolo şi inclusiv legat de pacienţi. Eu pot să vă spun că planul de intervenţie de plan roşu s-a activat în termeni şi conform procedurilor legale şi toţi pacienţii de pe terapie intensivă, respectiv de pe alte secţii care aveau nevoie de oxigen şi erau într-o stare mai gravă au fost transferaţi la alte spitale - la Târgu Jiu, la Rovinari şi la Craiova. Trebuie să aşteptăm această anchetă, să vedem ancheta ce stabileşte şi după care putem să tragem concluziile. Ministrul interimar al sănătăţii nu are capacitatea legală de a găsit vinovaţi. Nu eu trebuie să stabilesc cine a fost vinovat pentru această situaţie", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, va fi şi o anchetă a altor instituţii ale statului.

"Sigur, aici poate fi vorba despre o problemă tehnică sau poate fi vorba despre o chestiune subiectivă, care înseamnă implicarea vinovăţiei unor persoane. Acest lucru va fi stabilit de către anchetă. Orice fel de afirmaţie a decidenţilor în această clipă este prematură şi cred că nu ar fi nici corectă, având în vedere că totuşi va fi o anchetă a altor instituţii ale statului", a arătat ministrul.

Cseke Attila a spus că Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la Spitalul din Târgu Cărbuneşti.

"Eu ceea ce ştiu este că Inspecţia Sanitară de Stat a fost şi azi dimineaţă, aşa cum este în fiecare spital, a fost şi la spitalul din Târgu Cărbuneşti. A existat această alertă, care a plecat pe ritmul oficial şi în proceduri legale şi în perioade permise de către lege. S-a activat acest plan roşu. De aici încolo, tot ceea ce s-a întâmplat, filmul acestor evenimente pe minut, va trebui reconstituit de către instituţii abilitate", a mai afirmat ministrul interimar.

Transferul pacienţilor de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti a avut loc după ce a apărut o defecţiune la instalaţia de oxigen.

---

Actualizare - Încă un deces în cazul pacienţilor de la Spitalul Târgu Cărbuneşti

Unul dintre pacienţii de la secţia ATI de la Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19, transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, a decedat, în prezent la SJU fiind internaţi 12 bolnavi, transmite Agerpres.

Pacienta care a decedat avea 79 de ani, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU, Mihaela Ţicleanu.

''Am avut 13 pacienţi transferaţi la noi, dintre care unul a decedat. Era în stare gravă. Mai avem 12 pacienţi internaţi. (...) Din păcate, de la Cărbuneşti, dată fiind situaţia, au fost aduşi fără acte'', a spus Mihaela Ţicleanu.

Ceilalţi pacienţi cu COVID transferaţi de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt în ATI.

''Unul este mai grav, din ce am înţeles'', a adăugat aceasta.

Transferul pacienţilor a avut loc după ce a apărut o defecţiune la instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti. Anterior, au fost înregistrate încă două decese.

---

Actualizare - Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor 2 decese de la Spitalul Târgu Cărbuneşti

Poliţiştii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după defecţiunea apărută la staţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, două persoane aflate la ATI decedând, informează Agerpres.

În cursul dimineţii au fost înregistrate două decese la persoane internate în secţia ATI a unităţii medicale, dar, până în prezent, autorităţile nu pot asocia decesele cu defecţiunea apărută.

"Avem două persoane decedate. Vorbim despre două persoane în stare foarte gravă internate pe secţia ATI. Din informaţiile transmise de către reprezentanţii spitalului, pacienţii nu au rămas niciun moment fără oxigen. O să se stabilească, cu siguranţă, ulterior dacă decesele au legătură cu defecţiunea", a spus purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.

---

Actualizare - Manager Spitalul Târgu Cărbuneşti: ''Am fost avertizaţi să economisim oxigenul''

Managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a precizat, asăzi, că situaţia cu care se confruntă instituţia medicală, care este unitate suport COVID-19, este una fără precedent, acesta punctând că au fost efectuate controale la staţia de Citeşte mai mult....

---

Actualizare - ISU Gorj: DSP a fost informat de personalul ATI de la Târgu Cărbuneşti despre problema la alimentarea cu oxigen

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost informaţi, vineri dimineaţa, în timp ce erau în control la secţia ATI a Spitalului Târgu Cărbuneşti, despre faptul că este o problemă la alimentarea cu oxigen şi că personalul unităţii medicale încearcă să remedieze defecţiunea, a informat purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, echipe ale DSP verifică zilnic secţiile ATI din spitale.

"În această dimineaţă, în jurul orei 7:00, la controlul pe care DSP Gorj l-a efectuat la Spitalul din Târgu Cărbuneşti au fost informaţi de către personalul secţiei ATI că este o problemă la alimentarea cu oxigen şi că personalul spitalului încearcă să remedieze defecţiunea. Imediat a fost anunţat directorul DSP care l-a anunţat la ora 7,11 pe domnul inspector şef al ISU Gorj. S-a informat despre situaţie, s-au alertat forţele şi mijloacele de intervenţie, au fost informaţi reprezentanţii DSU şi IGSU şi la 7,35 a fost activat planul roşu de intervenţie", a precizat Florin Chisim.

---

Actualizare - Ministerul Sănătăţii: O echipă a DSP Gorj, la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat

Ministerul Sănătăţii a informat astăzi că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale, conform Agerpres.

"Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora", se precizează într-un comunicat al ministerului.

---

Actualizare - Două persoane decedate la Spitalul din Târgu Cărbuneşti

Două persoane aflate în stare foarte gravă, internate pe secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, au decedat vineri dimineaţa, urmând să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută la staţia de oxigen a unităţii medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, notează Agerpres.

Acesta a adăugat că reprezentanţii spitalului au transmis că pacienţii internaţi nu au rămas niciun moment fără oxigen.

---

Actualizare - O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, astăzi, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, transmite Agerpres.

---

Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas astăzi fără oxigen pentru pacienţi, relatează Agerpres. La nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului. A fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă, vineri dimineaţa, butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ, după ce unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen pentru pacienţi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.

"Deocamdată nu există pacienţi afectaţi, există o rezervă de oxigen, dar trebuie să suplimentăm", a spus Florin Chisim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb