CODRIN ŞTEFĂNESCU CERE ING BANK SĂ-ŞI RETRAGĂ ANALIZELE: "ING Bank a făcut estimări toxice cu două zile înainte de alegeri"

A.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 iunie 2016

"ING Bank a făcut estimări toxice cu două zile înainte de alegeri"

Analizele ING Bank referitoare la evoluţia cursului valutar după alegeri sunt aberante şi toxice, este de părere Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Analiştii ING Bank au avertizat, vineri, citaţi de presă, că, dacă PSD va obţine un scor bun la alegeri, atunci ar putea să încerce să dea jos guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Ciolos: "Amintim că PSD a sugerat în repetate rânduri, în săptămânile recente, că l-ar putea da jos pe actualul premier tehnocrat. În opinia noastră, un scor bun al PSD la aceste alegeri ar putea fi un argument pentru a urma o asemenea cale. Iar o cădere a Guvernului după alegeri va avea un impact negativ asupra leului. (...) În cazul în care are loc o schimbare de guvern, incertitudinea duce la o depreciere a monedei naţionale. În funcţie de scenariile alternative din acel moment, perspectivele de rezolvare a blocajului politic şi impactul acestora asupra perspectivelor politicii fiscale vor varia amplitudinea unei eventuale deprecieri".

Codrin Ştefănescu cere băncii să-şi retragă estimările făcute la finalul săptămânii trecute, precizând: "Zilele acestea vom trimite o scrisoare către ING Bank, care va conţine un punct de vedere foarte serios, pentru că nu putem să ne jucăm cu aşa ceva. Solicităm conducerii ING Bank să retracteze public cele spuse de analişti cu două zile înainte de alegeri, întrucât sunt nişte afirmaţii care intoxică.

Ce încearcă ei să transmită? Că doar sub conducerea PNL-ului şi PDL-ului leul a fost puternic? Moneda noastră a fost foarte puternică atâta vreme cât a fost PSD la putere! E posibil să facem şi noi o analiză, dacă nu-şi reconsideră estimările, şi să convingem toţi membrii noştri să-şi retragă banii de la ING, astfel încât banca să rămână doar cu PNL-iştii şi PDL-iştii.

Am spus deja acest lucru încă de acum câteva zile şi am crezut că banca se va auto-sesiza, dar ea în continuare tace. Aşteptăm în continuare o retractare înainte să trimitem noi scrisoarea".

Reprezentanţii băncii nu au formulat o opinie pe subiect, până la închiderea ediţiei.

După alegerile locale, moneda naţională s-a întărit în raport cu euro şi a scăzut faţă de dolar, având o evoluţie oscilanţă în comparaţie cu francul elveţian.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca Psd cere ca toi membri de partid sa isi mute conturile din Ing si sa isi lichideze conturile, sa isi faca refinantari la alta banca daca au credite au si inchis Ing la foc automat.

    1. Sunt curios care este venitul mediu al unui votant PSD, probabil egal cu ajutorul de somaj.

      A!! Pardon...membrii de partid sa-si retraga.. Nasol..aia au bani. 

      Ai vazut Gicule ca vii pe brazda.

    Bai plesuvule mai toxici decat voi nu exista pe pamant!

    Dacă acest comunist aprig Codrin Stefanescu crede ca membrii lui de partid își vor muta conturile de la ING Bank la alte bănci pentru ca a dat împăratul rosu comunist ordin se inseala. Clienții băncilor sunt mai deștepți decât acest politruc.

    1. Psd e masinarie de facut bani.

      Cine calca stramb are soarta lui decapitat Zgonea, persoana non grata. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb