ZIARUL BURSA

08 iunie 2016
Ediţia din 18.09.2024
În harta din stânga, previziunile analiştilor CAIET privind câştigătorii alegerilor locale, în harta din dreapta rezultatele parţiale.

O lectură politică

CORNEL CODIŢĂEditorial / 8 iunie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Ce ar mai fi de citit printre rîndurile comunicatelor BEC care, lîngă nume de oameni şi partide, aşază un procent. Cine are mai multe voturi cîştigă primăria şi, proporţional, un număr de locuri în consiliul local. Mai simplu de atît, nici că se poate! Desigur, din punct de vedere al efectului electoral-administrativ nu mai este nimic de adăugat. Însă, nici numele, nici sigla partidului şi nici procentul electoral nu dezvăluie ceea ce se întîmplă, în adîncuri, cu politica din România.

Deputatul Zamfir cere conversia creditelor din CHF în lei, la cursul istoric

AMENDAMENT LA LEGEA ANEI BIRCHALL Deputatul Zamfir cere conversia creditelor din CHF în lei, la cursul istoric

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 8 iunie 2016

Actualizare 16:35

Deputatul Zamfir ne-a declarat că a depus astăzi amendamentul la legea Anei Birchall pentru cconversia creditelor din franci elvetieni în lei la cursul istoric.

Parlamentarul ne-a mai spus că astăzi nu a vut loc şedinţa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, din lipsă de cvorum.

-----------

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir a anunţat că cere, în această dimineaţă, conversia creditelor din franci elveţieni (CHF) în lei, la cursul istoric, depunând un amendament la proiectul de lege al Anei Birchall, deputat PSD.

Achim Irimescu (Sursa foto: Facebook)

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost adoptată

S.A.Politică / 8 iunie 2016

Actualizare 18:37 Dan Suciu, despre moţiunea îmoptriva ministrului Agriculturii: "Premierul va trage concluziile care se impun"

Premierul Dacian Cioloş va urmări cu atenţie rezultatul moţiunii simple pe Agricultură de astăzi şi va trage concluziile care se impun, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Actualizare 15:59 Dragnea: "Sper ca premierul Dacian Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii"

Actualizare 14:58 Alina Gorghiu: "Când trece o moţiune, ministrul trebuie schimbat"

Actualizare 14:44 Daniel Constantin: "Activitatea ministrului Agriculturii, susţinută numai de 11 deputaţi; sper ca premierul să ţină cont"

"Guvernul a aprobat ordonanţa privind salarizarea bugetarilor"

MINISTRUL MUNCII: "Guvernul a aprobat ordonanţa privind salarizarea bugetarilor"

Laura BoicoMacroeconomie / 8 iunie 2016

Actualizare 19:45 MApN:"Aproximativ 70% din personalul sistemului de apărare va beneficia de o măsură reparatorie"

Aproximativ 70% din personalul instituţiilor din sistemul naţional de apărare va beneficia de o măsură reparatorie prin aplicarea modificărilor aduse Ordonanţei de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Actualizare 19:15 Guvern: Cheltuieli de 873 de milioane lei anul acesta şi 2,6 miliarde de lei în 2017, pentru salarizarea bugetarilor

Actualizare 18:25 Ministerul Sănătăţii: "Creşterile salariale se aplică pentru 163.000 de persoane"

Actualizare 15:39 Pîslaru: "Instituţiile publice şi agenţiile vor raporta datele bugetarilor într-un registru de evidenţă, similar REVISAL"

Remus Borza: "Hidroelectrica iese din insolvenţă 99%"

LA TERMENUL DE ASTĂZI Remus Borza: "Hidroelectrica iese din insolvenţă 99%"

A.A.Companii / 8 iunie 2016

Actualizare 13:35

Hidroelectrica a înregistrat pe primele 5 luni ale anului 2016 o cifră de afaceri de 1,29 miliarde lei. Compania a produs în această perioadă o cantitate de energie de 6.9 TWh, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

-------

Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă, astăzi, cu o probabiliate de 99%, opinează Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL GUVERNULUI: "Premierul consideră că nu e cazul să se plimbe cu barca la inundaţii ca să-şi arate implicarea"

I.S.Politică / 8 iunie 2016

Premierul Dacian Cioloş consideră că "nu e cazul să se plimbe cu barca" prin zonele inundate pentru a-şi arăta implicarea într-un proces complicat şi tragic, atâta vreme cât la nivelul Ministerului de Interne activitatea se desfăşoară în bune condiţii, a declarat astăzi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Inspecţii neanunţate la Romgaz, Transgaz şi OMV Petrom

COMISIA EUROPEANĂ: Inspecţii neanunţate la Romgaz, Transgaz şi OMV Petrom

C.PCompanii / 8 iunie 2016

Actualizare 18:00 Dan Suciu, despre investigaţia Comisiei Europene: "Privim cu interes şi preocupare această acţiune"

Guvernul priveşte "cu interes şi cu preocupare" acţiunea de control declanşată de DG Competition la companiile Transgaz, Romgaz şi Petrom, a afirmat astăzi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

-----------

Consiliul Concurenţei a asistat, pentru prima dată, Comisia Europeană în inspecţia inopinată desfăşurată la companiile Transgaz SA, Romgaz SA şi OMV Petrom SA. Consiliul Concurenţei are obligaţia să sprijine acest tip de acţiuni în baza reglementărilor legale europene.

Valeri Kuzmin, noul ambasador al Rusiei în ţara noastră

I.S.Politică / 8 iunie 2016

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a rechemat de la Bucureşti pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar, Oleg Malghinov. În locul acestuia a fost desemnat Valeri Kuzmin, care anterior a fost ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău, informează sputnik.md.

Impozitul pe darea în plată, în discuţii la Ministerul Finanţelor

INIŢIATORII LEGII ŞI NOTARII SE ÎNTÂLNESC CU BIRIŞ Impozitul pe darea în plată, în discuţii la Ministerul Finanţelor

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 8 iunie 2016

Actualizare 13:17

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir a scris pe contul său de Facebook că întâlnirea de astăzi de la Ministerul Finanţelor a fost extrem de constructivă.

--------

Impozitul pe transferul de proprietate realizat în cadrul procedurii de dare în plată este în atenţia oficialilor din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), care discută, astăzi, pe marginea reducerii acestuia.

MUGUR ISĂRESCU: "Trebuie să explicăm publicului deciziile de politică monetară în limbaj accesibil"

Macroeconomie / 8 iunie 2016

Deciziile de politică monetară trebuie explicate publicului larg într-un limbaj accesibil, în condiţiile în care banca centrală încă se confruntă cu critici din cauză că nu reduce dobânda de politică monetară având în vedere că inflaţia este negativă, deşi presiunile inflaţioniste viitoare date de creşterea rapidă a economiei sunt evidente, susţine guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

PÂNĂ LA DESPĂGUBIREA VICTIMELOR FURTULUI DIN 1998-1999 Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

A.A.Piaţa de Capital / 8 iunie 2016

Gelu Manea, fostul director al Bucur Obor (BUCU) şi acţionar al companiei cu un procnte de 16,05%, a solicitat completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 12/13 iulie cu propunerea ca atribuţia Consiliului de Administraţie să convoace acţionarii să fie suspendată până la despăgubirea victimelor furtului de acţiuni din 1998-1999.

Statul va plăti datoria de 17 milioane CHF pe care TVR o are la EBU

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Statul va plăti datoria de 17 milioane CHF pe care TVR o are la EBU

EMILIA OLESCUCompanii / 8 iunie 2016

Actualizare 09:51 TVR: Fondurile de la bugetul de stat pentru televiziunea publică nu vor fi suplimentate pentru acoperirea datoriei la EBU

Proiectul de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice - prin care se creează cadrul legal pentru finanţarea din alocaţia bugetară a obligaţiilor financiare pe care Televiziunea Română le are la European Broadcasting Union (EBU) - nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv, se arată într-un comunicat al TVR remis redacţiei.

-----

Datoria de 17 milioane de franci elveţieni (CHF) pe care Televiziunea Română o are la EBU urmează să fie finanţată de stat, după cum a anunţat, ieri, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Fiat justitia, pereat mundus

MIHAI ANTONESCUMiscellanea / 8 iunie 2016 /

Procurorii, acei zbiri temuţi, în egală măsură iubiţi de publicul larg, aidoma călăilor medievali, în fond furnizori de divertisment în principal şi chinuitori de trupuri doar în subsidiar, pentru că, orice s-ar spune, întotdeauna a fost mai...

MACRO NEWSLETTER 8 Iunie 2016

MACRO NEWSLETTER 8 Iunie 2016

Internaţional / 8 iunie 2016

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut peste aşteptări în aprilie 2016, cu o rată lunară de 2%, după un avans de 2,6% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,5%, după o creştere de 2,4% în luna anterioară.

"TNT Express" se delistează

"TNT Express" se delistează

ALINA VASIESCUInternaţional / 8 iunie 2016

Acţiunile comune ale companiei olandeze de coletărie "TNT Express" NV vor fi delistate de pe piaţa Euronext Amsterdam, ca urmare a finalizării achiziţiei acestei societăţi de către "FedEx" Corp. din SUA, care are în proprietate...

REVISTA PRESEI 08.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 8 iunie 2016

ADEVARUL 

Surse: Locomotiva Cioloş, soluţia PNL pentru reformarea partidului

Deşi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au prezentat rezultatele PNL la alegerile locale drept un succes, înfrângerea categorică suferită în Bucureşti va aduce schimbări...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.06.2016

V.R.Revista Presei / 8 iunie 2016

FINANCIAL TIMES

Preţul redus al petrolului taie 75% din profitul Rosneft

Profitul Rosneft, cel mai mare producător de ţiţei din Rusia, s-a diminuat cu 75% în primul trimestru din 2016, la 14 miliarde ruble (216 milioane dolari), pe fondul...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo