COMPANIA ACUZĂ UN BLOCAJ DE COMUNICARE NEOBIŞNUIT IIC Group nu mai vrea să cumpere Carpatica Asig

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 iunie 2016

IIC Group nu mai vrea să cumpere Carpatica Asig

Mişu Negriţoiu spune că are discuţii cu mai mulţi investitori pentru "Carpatica Asig", aşa cum spunea şi în cazul Astra

International Insurance Consortium (IIC Group) BV a anunţat, ieri, că a întrerupt finalizarea procesului de achiziţie a "Carpatica Asig", acuzând "un blocaj de comunicare neobişnuit". Termenii în care posibilul investitor descrie situaţia de la "Carpatica Asig" şi relaţia cu autorităţile noastre pot fi interpretaţi drept extrem de duri, pentru un comunicat de presă.

Reprezentanţii IIC Group au transmis: "IIC Group a avut o imagine clară asupra planului de revitalizare şi redresare necesar al Carpatica Asig ceea ce ar fi creat un viitor promiţător pentru companie. Din cauza statutului special al Carptica Asig, care este sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraţilor, grupului IIC i-a fost negat accesul la informaţii importante şi relevante referitoare la statusul companiei.

În acest blocaj de comunicare neobişnuit, a fost imposibil să stabilim un canal de comunicare eficient cu persoanele responsabile de administrarea şi operaţiunile companiei. În acelaşi timp, situaţia companiei Carpatica Asig se deteriora, iar cifrele prezentate nouă în faza iniţială nu au mai putut fi folosite ca bază pentru redresarea ulterioară a companiei".

Aceştia apreciază şi că implementarea unui plan de redresare impunea un orizont de timp mult mai mare.

Cazul "Carpatica Asig" este încă unul în care Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară" vede lucrurile în roz.

După ce nu a reuşit să "mărite" Astra Asigurări, aşa cum spunea după discuţiile cu mai mulţi investitori, iar compania a ajuns în faliment, Mişu Negriţoiu a repetat discursul şi pentru "Carpatica Asig".

Domnia sa a declarat recent că instituţia va anunţa următoarele măsuri de redresare la Carpatica Asig în luna iulie, iar, în paralel, discută cu investitori externi preluarea societăţii de asigurări: "Carpatica, sub regimul de supraveghere şi de conducere temporară de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor merge foarte bine, se face curăţenie, se reinterpretează un registru sau operaţiuni pe care le-au făcut ei, care să conducă la o sănătate financiară sporită. Aşteptăm evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfârşitul acestei luni. În legătură cu următoarele măsuri de redresare, o să anunţăm probabil în luna iulie", a explicat Mişu Negriţoiu, citat de Agerpres.

El a precizat că la nivelul ASF au fost discuţii cu privire la Carpatica şi cu alţi investitori, în afara International Insurance Consortium (IIC): "Probabil săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) vom lua o decizie în legătură cu un dosar pe care îl avem (cu IIC - n.r.) şi, în acelaşi timp, am mai deschis posibilitatea şi pentru alţi investitori (de a investi în Carpatica - n.r.). Am avut de curând discuţii la Bucureşti cu alţi investitori interesaţi, care se uită şi la Carpatica".

Potrivit acestuia, investitorii menţionaţi sunt străini, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceştia, motivând că aşteaptă conturarea discuţiilor.

ASF a anunţat la finalul lunii ianuarie 2016 că a decis aplicarea măsurilor de rezoluţie în cazul societăţii de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluţie se doreşte o intervenţie a autorităţii în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerinţele legale, înainte de a intra în faliment.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb