PÂNĂ LA DESPĂGUBIREA VICTIMELOR FURTULUI DIN 1998-1999 Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iunie 2016

Fostul director Bucur Obor cere suspendarea atribuţiei administratorilor să mai convoace acţionarii

Gelu Manea, fostul director al Bucur Obor (BUCU) şi acţionar al companiei cu un procnte de 16,05%, a solicitat completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 12/13 iulie cu propunerea ca atribuţia Consiliului de Administraţie să convoace acţionarii să fie suspendată până la despăgubirea victimelor furtului de acţiuni din 1998-1999.

Depozitarul Central a fost obligat, prin hotărârea judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Decizia era însă una aproape imposibil de pus în practică, având în vedere că, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

În acest an s-a găsit o soluţie, respectiv unii acţionari au fost de acord să îi despăgubească de la ei pe cei furaţi, înţelegere aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform unor surse din piaţă, după cum a scris recent ziarul "BURSA".

Acţionarii BUCU sunt convocaţi, pe 12 iulie, pentru prezentarea detaliată a demersurilor şi stadiului privind punerea în aplicare a sentinţei penale, dar şi împuternicirea Consiliului de Administraţie să identifice soluţia optimă pentru rezolvarea situaţiei.

Compania a fost, în ultimii ani, scena unui scandal deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea.

Acesta din urmă susţine că, având în vedere că până în prezent dispoziţiile sentinţei penale nu sunt executate şi văzând că, potrivit convocatorului "la dezbateri sunt îndreptăţiţi să participe toţi acţionarii societăţii, înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la sfârşitul zilei de 20.06.2016, stabilită ca dată de referinţă", se impune suspendarea atribuţiei Consiliului de Administraţie de a convoca şi de a organiza adunări generale ale acţionarilor până la executarea integrală a dispoziţiilor Sentinţei penale.

Domnia sa menţionează că până în prezent, instanţele au constatat nulitatea absolută a patru dintre hotărârile adoptate în cadrul celor opt adunări generale desfăşurate. Totodată instanţele au dispus suspendarea efectelor a trei dintre hotărârile adoptate.

În perioada 1998-1999, au avut loc două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale Bucur Obor, care s-au lăsat cu condamnări.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu menţiona care a fost traseul titlurilor de la furt până în prezent şi nici cine ar trebui să îi despăgubească pe actualii posesori în urma restituirii acţiunilor vechilor deţinători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb