INIŢIATORII LEGII ŞI NOTARII SE ÎNTÂLNESC CU BIRIŞ Impozitul pe darea în plată, în discuţii la Ministerul Finanţelor

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 iunie 2016

Impozitul pe darea în plată, în discuţii la Ministerul Finanţelor

Actualizare 13:17

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir a scris pe contul său de Facebook că întâlnirea de astăzi de la Ministerul Finanţelor a fost extrem de constructivă.

"Întâlnirea de azi de la ministerul finanţelor a fost extrem de constructivă. Am convenit cu toţii că pentru lămurirea nedatorării impozitului la darea in plată se va emite o ordonanţă de urgenţă care va modifica Codul Fiscal şi nu Legea dării în plată aşa cum am solicitat în toată această perioadă. Nu vor exista criterii gen casa în care locuieşti sau criterii legate de venituri. Au rămas de clarificat nişte chestiuni tehnice solicitate de către notari, dar vreau să vă asigur că principiul în care cred foarte tare va fi respectat! Nu poţi plăti impozit când nu obţii niciun venit, mai mult, îţi asumi o pierdere uriaşă!", a declarat acesta.

(M.I.)

--------

Impozitul pe transferul de proprietate realizat în cadrul procedurii de dare în plată este în atenţia oficialilor din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), care discută, astăzi, pe marginea reducerii acestuia.

La discuţii vor participa Gabriel Biriş, secretar de stat în MFP, iniţiatorii legii - deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir şi avocatul Gheorghe Piperea - şi conducerea Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Daniel Zamfir consideră, în continuare, că această taxă ar trebui eliminată. Domnia sa ne-a declarat: "M-a sunat domnul Biriş să merg şi eu la discuţiile cu notarii pe acest subiect. I-am răspuns cât se poate de clar că nu mi-am schimbat ideea - ordonanţa care va ieşi trebuie să sune foarte limpede, nu să pună condiţii. Restul nu mă interesează. Ce fel de condiţii să punem? Cum am putea verifica dacă o persoană locuieşte sau nu într-un imobil? Mergem acolo, sunăm la uşă şi îi cerem buletinul? Aşa ne vom convinge? O să merg la minister, dar nu voi accepta niciun fel de condiţii".

Ministrul de resort Anca Dragu a anunţat, recent, că MFP va modifica Legea dării în plată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, ca să clarifice situaţia impozitului ce ar trebui plătit la efectuarea transferului imobilului către bancă.

Oficialul a menţionat că Ordonanţa va face referire doar la cei care au o singură casă, în care locuiesc, cazuri în care vor fi aplicate o serie de criterii.

Ministrul finanţelor a criticat noua lege, precizând că este incompletă şi că nu prevede prin ce mecanism şi cu ce costuri se implementează darea în plată. Anca Dragu a subliniat că ministerul de resort este dispus să ajute consumatorii, însă doar pe cei care sunt "într-adevăr într-o situaţie dificilă", fără să-i acopere pe cei "care au făcut speculaţii imobiliare".

Ordonanţa de Urgenţă ar urma să intre în Guvern în luna iulie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Prin Dare in Plata, creditorul devine noul proprietar.

    Ce e asa neclar ? 

    De ce incurca avocatii ?

    Dece atatea discriminari fara de restul cetatenilor, in paguba lor, adica cu mai putine taxe pentru invatamant, sanatate, armata,... ? 

    1. E transfer de proprietate de la un pagubit fara venituri din transfer.

      Bancile trebuie impozitate pe cifra de afaceri si atunci se termina cu evaziunea practicata de banci.

      De ce sa tot lasi parazitii netaxati? Doar pentru 0,2 lei per comentariu? 

      Atât e tariful postacilor bancari?

      0,2 lei per comentariu? 

      Postacul de serviciu uita ca impozitam venituri iar impozitul pe transfer a fost introdus tocmai pentru a nu se mai face vânzări pe un leu în scopul optimizării fiscale. 

      Nu e cazul la darea în plata unde nu se obțin venituri.

      Bine ca s-a rezolvat problema ca eram de rasul lumii. 

    corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb