BVB şi Raiffeisen Centrobank au lansat produse de tip warrant

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 iunie 2016

BVB şi Raiffeisen Centrobank au lansat produse de tip warrant

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Raiffeisen Centrobank (RCB) au lansat ieri un nou produs de investiţii, disponibil investitorilor români, atât pentru o piaţă în creştere, cât şi pe una descendentă. Astfel, 30 de noi produse RCB - toate de tip warrant - vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuţie Raiffeisen Bank România.

Odată cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori Bucureşti, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în şase acţiuni româneşti: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaţionali recunoscuţi: EURO STOXX 50 şi ROTX EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul. Instrumentele lansate dau deţinătorului dreptul, dar nu şi obligaţia, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preţ specific al instrumentului. Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opţiunile. Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală RON. Warrant-urile vor fi tranzacţionate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.

Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucureşti, a declarat: "Investitorii şi traderii au noi posibilităţi de a câştiga bani, în timp ce activează pe Bursa de Valori Bucureşti. (...) Nu uităm de educaţia investitorilor care însoţeşte introducerea noilor instrumente şi concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare".

Heike Arbter, Managing Director în cadrul RCB şi Head of Structured Products, a precizat: "Va fi posibilă, în premieră, investiţia în produse cu efect de levier având activ suport local, acest lucru permiţând investitorior să beneficieze chiar de pe urma creşterii sau scăderii preţurilor sau a indicilor. Încă un avantaj al warrant-urilor listate este acela ca ele oferă pentru prima dată oportunităţi de hedging pentru acoperirea riscului de scădere a preţului acţiunilor locale. De asemenea, vedem prezenţa noastră locală şi sustenabilă în calitate de market-maker ca un serviciu către Bursa de Valori Bucureşti şi către investitori. Mai mult, funcţionalitatea de market-maker oferită este parte integrantă a întregii oferte de produs".

Potrivit lui Mihai Lazăr, Director de vânzări pentru piaţa de capital la Raiffeisen Bank România, precum şi responsabil pentru distribuţia produselor structurate pe piaţa româneas-că, aceste noi instrumente în oferta pieţei de capital din România dau posibilitatea investitorilor să tranzacţioneze strategii potrivite nivelului de risc/randament căutat de fiecare în parte. "Lansarea acestor instrumente face parte din iniţiativa mai largă a Grupului Raiffeisen pentru a contribui la dezvoltarea pieţei de capital românească şi pentru a sprijini ţara în a deveni o piaţă emergentă", a declarat Lazăr.

Cu mai mult de 4.000 de certificate şi warrant-uri pentru acţiuni din Austria, Europa de Est şi alte titluri internaţionale selectate, indici dar şi materii prime, RCB iese în evidenţă cu mulţi ani de experienţă şi de muncă de pionierat pentru produse structurate în Austria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.

Valoarea tranzacţiilor încheiate cu warrant-uri a fost foarte redusă în prima zi de tranzacţionare

Valoarea tranzacţiilor încheiate cu warrant-uri a fost foarte redusă în prima zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat ieri Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la compania de brokeraj Tradeville.

"Cu toate că în prima zi de tranzacţionare a warrant-urilor pe Bursa de Valori Bucureşti valoarea tranzacţiilor încheiate este una foarte redusă (mai puţin de 5.000 euro până la ora 17,00), faptul că pentru mai mult de jumătate din noile instrumente s-a înregistrat cel puţin o tranzacţie, poate fi considerat un aspect pozitiv. La fel ca în cazul certificatelor turbo, clienţii au nevoie de o perioada de acomodare cu mecanismele de tranzacţionare/evaluare ale noilor instrumente", a spus Dumitres-cu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, până la ora 17,00, cea mai mare valoare de tranzacţionare se înregistra pe warrant-ul de tip Call (unde investitorii mizează pe o apreciere a activului suport) cu active suport acţiunile Romgaz, scadenţa decembrie 2017.

"De altfel, până la ora 17,00, Romgaz era şi cea mai tranzacţionată acţiune de pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti. Faptul că din cele 18 emisiuni de warrant-uri pe care s-au înregistrat tranzacţii în cursul zilei de azi, doar 5 au fost de tip PUT (instrumente unde investitorii mizează pe o depreciere a activului suport) poate să sugereze faptul că investitorii anticipează o apreciere a principalilor emitenţi tranzacţionaţi pe BVB într-un interval de timp de 12-18 luni", a mai afirmat directorul general adjunct al Tradeville.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb