A doua dezbatere electorală are loc în această seară. George Simion nu participă

R.S.
Politică / 29 aprilie

A doua dezbatere electorală are loc în această seară. George Simion nu participă

Actualizare - După întrebările jurnaliştilor TVR, încep întrebările jurnaliştilor de la alte publicaţii. Aceştia pot adresa întrebarea oricărui dintre candidaţi.

Universul.net, întrebare pentru G. Simion: După ce se încheie războiul din Ucraina, ţara va intra în reconstrucţie, cu contracte care valorează şi miliarde de euro. Firmele româneşti pot conta pe sprijinul dv. dacă aveţi interdicţie de intrare în Ucraina.

David Bularca (HotNews): Domnule Crin Antonescu, aseară, în dezbaterea de la Digi 24, când o jurnalistă v-a pus o întrebare, aţi spus, citez: "Sunteţi atât de tânără, admirabil de tânără şi de toate cele". Aţi vorbit cu fiica si soţia dvs. dupa emisiune? V-au spus ceva despre cum au văzut acest moment? Dumneavoastră doriţi să mai spuneţi ceva despre acest moment?

Crin Antonescu: Cu toată consideraţia pentru dreptul de a pune întrebări, permiteţi-mi să am sentimentul că e o uşoară provocare. Am discutat cu fiica mea despre emisiune, nimic despre acest citat. Am discutat cu Anca suciu, cu care am o relaţie absolut civilizată. Nu văd ce era de discutat pentru un schimb de cuvinte. Ce doriţi dv să spuneţi, vreau să spuneţi.

Nu am avut niciun fel de nuanţă nepotrivită în dialogul perfect civilizat cu dna Suciu. Dna Lasconi a avut un pasaj strict elctoral care nu are nimic legat de relaţia cu dna Suciu.

Elena Lasconi: Aş vrea să le rog pe toate femeile din sala asta să vă gândiţi la următorul lucru. Atât de des am avut nuanţe din astea, am auzit că trebuie să mergem la cratiţă, am fost fluierate în trafic, că nu suntem potrivite pentru politică. Am vorbit cu dna Suciu şi astăzi şi mi-a mulţumit.

Antonescu: Întotdeauna am respectat femeile, nu am avut nici cea mai mică nuanţă de respect, nimeni nu poate produce o ştirucă legată de cratiţă din ce am spus eu aseară.

Sabina Iosub (Antena 3): Cum să aibă electoratul încredere că preşedintele Victor Ponta va face ceea ce spune că face şi că direcţia SUA nu se va întreba în direcţia Rusia?

Victor Ponta: Oamenii trăiesc din salarii, pensii, firmele româneşti din taxe mici. Ce trebuie să facă noul preşedinte este să aibă un nou guvern cu care să iasă ţara din criză. În 2012-2015 am scos România din criză. Atunci m-aţi crezut şi bine aţi făcut.

20:10

Loara Ştefănescu: În scenariul unei invazii ruse, preşedinta Maia Sandu solicită sprijin militar. Comandatul forţelor aliate transmite Bucureştiului că România nu poate interveni. Ce măsuri aţi lua în acest context?

Crin Antonescu: Într-un asemenea moment, în condiţiile date convoc CSAT, contactez cu toţi aliaţii importanţi din NATO şi tot ce pot face ca preşedinte al României pentru cei din Republica Moldova, fac. Bineînţeles că alte măsuri faţă de invazia unei ţări non-NATO trebuie discutată în Alianţă. Ar trebui să avem mai multe date concrete pentru o asemenea situaţiei

Cum aţi reface finanţele statului - tăieri bugetare, creşteri impozite?

Ion Banu-Muscel: Aş merge pe o reducere masivă a cheltuielilor militare. NU văd un pericol atât de mare într-o invazie a NATO având în vedere că este o organizaţie puternică. Apoi aş elimina pensionările la 45 de ani, plus dezvoltarea consistentă a economiei, cu statul care să investească în dezvoltare.

---

Actualizare - Cristian Terheş: Marele absent de astăzi, un laş care înjură pe alţii şi fuge de dezbatere...Înainte de a vorbi despre instituţii, principalul obiectiv pe care îl are un preşedinte îl are propăşirea materială şi spirituală.

Ştefan Onică: Dle Predoiu, AI şi reţelele sociale redefinesc puterea globală. Ce strategie veţi avea ca România să fie protejată de atacurile cibernetice?

Silviu Predoiu: Ameninţarea cibernetică este parte a războiului hibrid. Insituţiile cu competenţe trebuie încurajate şi promovate şi ar trebuie să lucrăm la credibilitatea lor. Dacă nu găsim o formulă pentru a creşte credibilitatea, această componentă va fi privită de populaţia ca în sensul agresiunii, nu al protecţiei.

Mădălina Chiţu: Satele dispar sub ochii noştri. Ce strategie aveţi pentru a scoate agricultura din starea de subzistenţă.

Nicuşor Dan: E vorba de economie, schemele eşuate de stimulare nu au creat un ecosistem legat de procesare în care toată lumea să câştige. Trebuie să avem un program naţional pentru irigaţii, să combatem evaziunea care afectează producătorii români.

19:57

Lucian Pîrvoiu: Dacă ajungeţi la Consiliul European şi mergeţi la fotografia de familie lângă care lideri aţi vrea să apăreţi?

Victor Ponta: TVR oferă un cadru democratic, nu doar 3-4 dintre ei. Sunt singurul premier care a participat la un consiliu european. Ca preşedinte voi participa împreună cu premierul. Am o părere foarte clară că parteneriatul cu SUA este foart eimportant pentru România. Nu există o cale europeană împotriva Americii. Cu mare plăcere îi voi revedea pe Donald Tusk i Georgia Meloni.

Liliana Năstase: Care ar fi măsura cea mai drastică dispusă să o luaţi în lupta anticorupţie?

Elena Lasconi: Măsura cea mai drastică o pot face românii să nu-i mai vedem la putere pe cei care au fos la butoane. Puterea este a românilor. O altă chestiune ţine de reformarea CCR. Voi da exemplu de cum ar trebui să fie făcute numirile: cu audieri live, aş cere ca cei trimişi acolo să nu fi avut treabă cu vreun partid. Voi scoate merele stricate din justiţie

În contextul escaladării discursului extremist, vă cer să recunoaşteţi de unde vine următorul text: Fiecare popor va învăţa şi se va judeca în limba sa....

Daniel Funeriu: Aţi ales un text din Proclamaţia de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918.

Administraţia Prezidenţială a găsit de cuviinţă să ţină închisă biseica de la Cotroceni. Voi fi un preşedinte tămăduitor. Eu vă promit un stat etic, care nu-şi minte cetăţenii.

19:49

Populaţia României a scăzut şi în fiecare an pierdem un oraş de mărime medie. Ce măsuri veţi luat pentru ca tinerii să-şi facă o familie în România?

Lavinia Şandru: "Am o foaie de hârtie albă. Asta au făcut politicienii pentru românii din Diaspora. (apoi rupe foaia). Eu am un program pentru toţi românii, nu doar pentru cei din diaspora, pe care-l voi prezenta Parlamentului după primele zile de mandat.

Roxana Zamfirescu: Domnule Popescu, veţi păstra configuraţia actualului guvern sau veţi încerca să obţineţi un guvern mai aproape de programul dv.?

Sebastian Popescu: indiferent dacă ne place sau nu configuraţia actualului guvern sau cum prestează premierul, sunt obligat să colaborez de Constituţie. Nu voi face ca predecesorii mei care s-au implicat în jocuri politice în favoarea partidelor lor.

---

Televiziunea Română organizează marţi, începând cu ora 19:30, a doua dezbatere electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2025. Evenimentul se desfăşoară la Palatul Cotroceni, iar la discuţie au fost invitaţi toţi cei 11 candidaţi înscrişi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Candidatul AUR, George Simion, a anunţat că nu va participa.

Moderatorii dezbaterii sunt jurnaliştii Ramona Avramescu şi Marian Voicu. Potrivit organizatorilor, dezbaterea se va concentra pe teme majore precum atribuţiile prezidenţiale, reconstrucţia încrederii în instituţiile statului, rolul preşedintelui ca mediator într-o societate polarizată, politica externă, parteneriatele strategice şi strategia naţională de securitate.

"Nu ne-am propus un show de wrestling politic care să meargă bine cu popcorn. Ne dorim să ascultăm viziuni articulate, soluţii realiste şi propunerile fiecărui candidat faţă de un prezent complicat şi un viitor nesigur", a declarat Dan Turturică, preşedinte-director general al TVR.

O secţiune specială, intitulată "Situaţia de criză" şi moderată de jurnalistul Adelin Petrişor, le va propune candidaţilor scenarii ipotetice de criză, pentru a testa reacţiile şi capacitatea de decizie în situaţii-limită. În plus, candidaţii vor răspunde întrebărilor adresate atât de jurnaliştii TVR, cât şi de reprezentanţi ai altor redacţii.

TVR anunţă că va asigura interpretarea în limbaj mimico-gestual pe toată durata transmisiunii, pentru a permite accesul şi persoanelor cu deficienţe de auz.

Deşi toţi cei 11 candidaţi îşi confirmaseră iniţial prezenţa, George Simion a decis să se retragă. Contactat de HotNews, liderul AUR a declarat că nu va lua parte la dezbaterea organizată de televiziunea publică. Luni, Simion a fost prezent la dezbaterea de la Digi24, unde a oferit un buchet de flori candidatei Elena Lasconi, dar a părăsit sala înainte de începerea discuţiilor, spunând că "nu poate gira" procesul electoral.

Lista completă a candidaţilor invitaţi la dezbatere:

Crin Antonescu (Alianţa Electorală România Înainte - PSD, PNL, UDMR)

Nicuşor Dan (independent)

Victor Ponta (independent)

Elena Lasconi (USR - candidatură menţinută pe buletin, fără susţinere oficială)

Daniel Funeriu (independent)

Cristian Terheş (PNCR)

Lavinia Şandru (PUSL)

Sebastian Constantin Popescu (PNR)

Silviu Predoiu (PLAN)

John-Ion Banu-Muscel (independent)

George Simion (AUR - absent)

A treia şi ultima dezbatere electorală va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului, în Sala C.A. Rosetti, şi este organizată de Antena 3 CNN. Este pentru prima dată când alegerile prezidenţiale din România includ trei dezbateri naţionale consecutive, organizate de Digi24 (luni), TVR (marţi) şi Antena 3 CNN (miercuri).

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cistigator clar Antonescu .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Golanu tot golan înjură și fuge,un laș.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Unde-i bulibașa? Poate-i cu calu' la coafor – dezbaterea-l plictisea, că n-avea acordeon!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. cinta la balalaica ca nu stie clapele

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Antonescu si Ponta au fost cei mai buni.

    Lenuta stupida, ca de obicei. Combinatia perfecta dintre vid si ambitie. 

    Nicusor parca era un reparator de capsatoare: plictisit si plictisitor. 

    Funeriu....ferea sca Dumnezeu! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    indiferent cine castiga alegerile, tara pierde pe toata linia, nu va faceti iluzii, urmeaza 7 ani de foamete, de crize, de cataclisme, de razboi, de boli si de saracie cu oricare va fi ales.

    aici duce o coruptie generalizata. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3711
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2912
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8568
Gram de aur (XAU)Gram de aur465.3708

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb