LA TERMENUL DE ASTĂZI Remus Borza: "Hidroelectrica iese din insolvenţă 99%"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 iunie 2016

Remus Borza: "Hidroelectrica iese din insolvenţă 99%"

Actualizare 13:35

Hidroelectrica a înregistrat pe primele 5 luni ale anului 2016 o cifră de afaceri de 1,29 miliarde lei. Compania a produs în această perioadă o cantitate de energie de 6.9 TWh, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Pe fondul scăderii producţiei cu 1.4 TWh din cauza unei hidraulicităţi mai scăzute în primele luni ale anului 2016, coroborat cu scăderea preţului mediu de tranzacţionare de la 164 lei/MWh în 2015 la 156 lei/MWh în 2016, cifra de afaceri a scăzut cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată şi rezultatul financiar este mai mic cu 12%, respectiv 560 milioane lei faţă de 635 milioane lei înregistrat de societate pe primele 5 luni din 2015.

Ca efect al eforturilor continue de scădere a costurilor şi optimizare a activităţilor şi fluxurilor, impuse de administratorul judiciar prin Planul de Reorganizare, marja profitului brut a crescut de la 40% în 2015 la 43% în 2016.

Hidroelectrica avea la 31.05.2016 o lichiditate proprie de 1.6 miliarde lei care creşte în fiecare lună cu circa 100 milioane lei. Doar din dobânzi la depozitele bancare, Hidroelectrica a câştigat pe primele 5 luni 7,4 milioane lei.

(L.B.)

-------

Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă, astăzi, cu o probabiliate de 99%, opinează Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

"Da, cu o probabilitate de 99% Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă (n.r. astăzi)", ne-a declarat domnul Borza, adăugând: "Dacă nu va ieşi din insolvenţă, cel puţin se va judeca dosarul, va rămâne în pronunţare şi probabil judecătorul va amâna pronunţarea vreo săptămână".

Recent, administratorul judiciar a făcut şi un bilanţ activităţii sale din ultimii ani la conducerea Hidroelectrica: "În 2012 am preluat cea mai îndatorată companie din România, cu 1,2 miliarde de euro datorii. Astăzi Hidroelectrica nu mai datorează nimănui un leu. Am reuşit performanţa, fără să ţepuim pe nimeni, să plătim aceşti bani la valoare nominală, ban pe ban. În 2012 am preluat o societate cu 177 de milioane de euro pierderi pe ultimele două exerciţii financiare. (...) În ultimii trei ani de zile, Hidroelectrica a încheiat exerciţiile financiare cu un profit brut cumulat de peste 500 de milioane de euro. A reuşit performanţa o companie în insolvenţă, caz unic în lume, să dea dividende acţionarilor". El a apreciat că ceea ce s-a realizat la Hidroelectrica în perioada insolvenţei este un adevărat miracol economic: "În aceşti ani am reuşit să facem un miracol la Hidroelectrica, să o transformăm în cea mai eficientă, cea mai profitabilă companie din România. (...) 500 de milioane de euro profit operaţional din 850 de milioane de euro cifră de afaceri".

Într-un interviu recent acordat ziarului "BURSA", Remus Borza a precizat că dacă societatea iese din insolvenţă în mai-iunie, putem vorbi de o listare în noiembrie.

Domnia sa ne-a mai precizat: "Astăzi, Hidroelectrica este o societate solvabilă, care are o lichiditate mai mult decât confortabilă, şi care, în orice moment, poate să acceseze cel puţin 1 miliard euro credite bancare la o dobândă de 1%. Cu alte cuvinte, Hidroelectrica nu mai are nevoie de banii investitorilor. Dar, susţin listarea Hidroelectrica din alte raţiuni, care subzistau şi în 2012, iar acestea nu sunt de natură financiară", adăugând că legea pieţelor de capital, ca şi legea insolvenţei, oferă protecţie, fiind o umbrelă pentru eventuale ingerinţe ale politicului în managementul societăţii sau pentru eventuale derapaje ale echipelor manageriale.

Domnul Borza a mai menţionat că listarea Hidroelectrica exclusiv pe BVB ar ajuta bursa românească pentru a se upgrada de la statutul de bursă de frontieră la unul de piaţă emergentă, acest lucru însemnând pentru România o vizibilitate mai bună şi acces la o finanţare mai ieftină.

Hidroelectrica se află din nou în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Hidroelectrica a avut anul trecut un profit brut de 1,1 miliarde lei (248 milioane euro), în scădere uşoară faţă de 2014, producţia şi afacerile companiei fiind, de asemenea, mai mici, potrivit datelor anunţate de producătorul de electricitate. Afacerile companiei au fost de 3,18 miliarde lei (716,2 milioane euro), în 2015.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. fraierasul asta ar trebui sa explice cum distruge hidroelectrica. cate centrale mai functioneaza? cum trimit cei de la hodroelectrica la transelectrica zilinc rapoarte despre defectiunile aparute la hidrocentrale, cum isi pune in pericol angajatii ca nu lasa se se repare lifturile? stiati ca foarte putine lifturi ale hidroelectrica au aviz de functionare? spune-le si de banii pe care ii tai de la departamentul de mentanata..ala e profit fals ce il raportezi tu fraierica

    1. cind ai vechituri in casa nu incerci sa le vinzi la cineva

      de ce?

      Nu e fraierica, e un excroc foarte abil. Pe multi i-a prostit.

    Bomba profitului : privatizarea să moară

    căpușele !!! Bingoooo!!! 

    De ce abia acum? Datoriile au fost platite la valoare nominala din vara trecuta. De atunci pana acum nu a aparut nimic semnificativ in activitatea Hidroelectrica.. Poate doar ca s-au mai platit 50000 euro/luna catre Borza si a mai fost de vreo 20 de ori in strainatate la business class si hoteluri de 5*. Pentru asta cine raspunde? Min Energiei si FP au dormit, au girat sau au "impartit" cu Borza ?

    1. Mai sa fie ,da' multi scribalai mai au "baietii destepti"! Ciubuc mare - oftica mare.

      Ba boule, daca tu esti asa de imbecil si nu modifici retroactiv bilantul si opinia auditorului, eternul KPMG, da ciocul mic si pune botu pe labe:-)

    Dl.dela 1.Se vede si din avion ca faceti parte din trupa de tepuitori.

    1. Aparatului fotografic prin care se observa tepuitorii? Si baietii astia destepti, niste semiimbecili, ca daca faceau. si ei ca Petro. ESENTA MISCARII nici nu apareau in cadru:-)

    Administratorul judiciar a făcut un bilanţ ce indatorat era Domnia sa in 2012 si cu ce profit a ramas in 2016 dupa banii incasati de la conducerea Hidroelectrica....."Uitaț i-vă la fața lui!" ...Nu crede nici el ce MINTE...."am reuşit să facem un miracol la Hidroelectrica" miracolul a fost facut prin munca oamenilor VOI ATI PRADUITO!!!

    Ce daca am furat? Am fost condamnat pentru asta. M-au condamnat sa fur in continuare la locul de munca. Am oprit politicul sa faca contracte cu HE. Am ciordit numai eu pentru mine si partidul care m-a numit. Cine m-a numit? Parca nu stiti...Vulpescu si Pontescu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb