Codul Fiscal - o armă în mîna oamenilor de afaceri

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 iunie 2004

Impozitul pe profit, pe profitul brut reinvestit şi pe forţa de muncă sunt doar trei instrumente ce trebuie să transforme Codul Fiscal într-un document care să stimuleze oamenii de afaceri ce vor să facă producţie, a declarat Cristian Pîrvan, director executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, citat de Rompres.

Membrii AOAR consideră eliminarea impozitului pe profitul brut reinvestit mai aproape de oamenii de afaceri "nesofisticaţi", decît varianta guvernamentală privind amortizarea rapidă.

Codul Fiscal nu mai poate fi modificat decît pînă la 1 iulie, cu şase luni înainte de a intra în vigoare. "Azi solicitările AOAR nu erau incluse în Codul Fiscal" susţine Florin Pogonariu preşedintele AOAR.

Omul de afaceri Gheorghe Copos cere ca impozitul pe venit să scadă de la 25% la 17-18% pentru a ne apropia cît mai mult de ţările din jur precum Bulgaria unde impozitul este 15% şi Ungaria unde este de 16 la sută. În opinia membrilor AOAR scăderea impozitului pe venit al conduce la creşterea investiţiilor şi concomitent a numărului de locurilor de muncă , ar scoate la suprafaţă economia neagră, ar creşte baza de impozitare şi s-ar crea un stimulent puternic pentru atragerea investitorilor străini către România. Impozitul pe forţa de muncă este şi el foarte ridicat în România.

AOAR propune scăderea contribuţiei la CAS cu patru puncte procentuale faţă de două cît propune actualul Cod Fiscal.

"Scăderea cu un punct procentul a impozitului pe forţa de muncă duce la creşterea cu 0,15% a PIB; cu 0,19% a numărului de salariaţi; cu 0,2% a productivităţii muncii; a bazei de impozitare ceea ce înseamnă mai mulţi bani pentru învăţămînt, sănătate şi cercetare" afirmă omul de afaceri Dan Voiculescu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb