Colapsul preţului minereului de fier afectează câştigurile "ArcelorMittal"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 februarie 2015

Colapsul preţului minereului de fier afectează câştigurile "ArcelorMittal"

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, anticipează că profitul său va scădea anul acesta, din cauza colapsului preţurilor sale de distribuţie a minereului de fier, care subminează redresarea cererii de oţel.

Compania aşteaptă ca, anul acesta, câştigurile sale înainte de interese minoritare, dobânzi, deprecieri şi amortizări (EBITDA) să fie de 6,5-7 miliarde dolari, faţă de 7,24 miliarde dolari în 2014. Analiştii estimează 7,38 miliarde dolari.

În trimestrul al patrulea din 2014, profitul EBITDA obţinut de "ArcelorMittal" a scăzut cu 5%. În perioada octombrie-decembrie 2014, acest câştig a ajuns la 1,82 miliarde de dolari, de la 1,91 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea din 2013. Analiştii estimau un câştig de 1,78 miliarde de dolari.

Scăderea cu 47% a preţului minereului de fier în 2014 - la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani - a afectat redresarea cererii pentru oţel pe cele mai mari pieţe ale "ArcelorMittal" - SUA şi Europa.

Datoria netă a companiei a fost de 15,8 miliarde de dolari la 31 decembrie 2014, iar "ArcelorMittal" încearcă să reducă nivelul acesteia la aproximativ 15 miliarde de dolari după ce ratingul creditului său a fost retrogradat de către agenţiile de evaluare financiară Moody's Investors Service, Standard & Poor's şi Fitch Ratings sub nivelul "investment grade".

Livrările de oţel ale "ArcelorMittal" au fost aproape nemodificate în ultimele trei luni din 2014, faţă de trimestrul anterior, atingând 23,2 milioane de tone. Producţia de minereu de fier a companiei a crescut la 16,7 milioane de tone în intervalul menţionat, de la 15,4 milioane de tone în anul anterior.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb