Coldea, Coldea şi iar Coldea

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 20 iunie

Sorin Rosca Stanescu

Astăzi, site-ul îi este dedicat în mare parte generalului cu patru stele Florian Coldea. Cel care a fost mulţi ani de zile înşurubat de Traian Băsescu la butoanele SRI. Care a construit împreună cu Monica Macovei şi cu Laura Codruţa Kovesi statul subteran, în care în final au fost prinşi ca de o caracatiţă oameni de afaceri, politicieni, jurnalişti şi mai ales procurori şi judecători. Cel care ulterior a devenit preşedintele statului subteran. Despre reţeaua lui se scrie azi pretutindeni în lume. Şi, în fine, Coldea a încercat un răspuns.

Răspunsul lui Florian Coldea, extrem de lung, de plictisitor, plin până la refuz de banalităţi, de insinuări şi chiar de insulte adresate unor importanţi jurnalişti, a venit cu scurt timp înainte ca jurnalistul de investigaţii Liviu Alexa să realizeze o performanţă pe care într-un fel am anticipat-o. El l-a determinat pe fostul preşedinte şi prim-ministru albanez, aflat în prezent în arest la domiciliu din motive politice, domnul Sali Berisha, să revină cu noi detalii în acuzaţiile pe care le aduce regimului socialist condus de premierul Edi Rama, care a creat la rândul său o întreagă reţea naţională şi internaţională, care în paralel are menirea de a lovi în adversarii săi politici, dar şi de a procura uriaşe fonduri ilegale, inclusiv din traficul de stupefiante de mare risc, fonduri pentru a corupe şi a-şi duce mai departe campania electorală. În această reţea a fost atras în schimbul unor sume consistente de bani generalul cu patru stele Florian Coldea, aparent printr-un contract de consultanţă în probleme de securitate. În esenţă, noi îl acuzăm pe Coldea, precum şi pe toţi cei care sunt complicii voluntari sau involuntari ai acestuia că au pus prin intermediul fostului şef SRI la dispoziţia unei puteri străine o serie întreagă de informaţii de care a dispus şi dispune SRI. Şi evident ne întrebăm stupefiaţi cum a fost posibil ca un om plătit din bani grei şi care a beneficiat de toate onorurile să ajungă nu numai să pună în pericol grav democraţia construind statul subteran, dar şi să creeze o reţea de crimă organizată naţională şi internaţională. Cum arătam mai sus, într-un târziu, Florian Coldea a răspuns.

Cine doreşte, poate citi pe multe site-uri răspunsul integral al lui Coldea. De fapt nu este un răspuns. Veţi vedea. Totuşi, în conţinutul amplei sale declaraţii, apare un pasaj extrem de interesant care enumeră obligaţiile legale pe care le are un fost reprezentant al Serviciului Român de Informaţii după ce trece în rezervă. Cine i-a compus declaraţia lui Coldea, ori a fost extrem de pervers, ori a fost prost. Pentru că din enumerarea obligaţiilor legale pe care le are un asemenea personaj dacă doreşte în vreun fel sau altul să rămână în activitate, rezultă că Florian Coldea a încălcat la greu o serie de legi ale statului, legi importante, care ţin de siguranţa naţională. Şi mai rezultă că cine trebuia să monitorizeze activităţile lui Coldea, în primul rând serviciul intern de protecţie al SRI, ori nu a făcut acest lucru, ori nu a raportat ce se întâmplă directorului SRI şi preşedintelui CSAT. Ori a raportat, iar aceştia, dintr-un motiv sau altul, au dormit pe ei. Sau s-au făcut că dorm.

Suntem acum în situaţia în care dezvăluirile despre gruparea Coldea bubuie literalmente. Vor provoca ele un seism atât de puternic încât SRI, pentru a fi salvat, să fie silit să treacă printr-un purgatoriu? Odată cu o parte din clasa politică şi de afaceri implicată? Şi o parte din lumea justiţiei şi lumea presei? Aceasta este marea întrebare. Şi marea provocare a României zilelor noastre.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Totul se va sfirsi cu un mare „FIS” . Se vede cu usurinta regizarea .Nimic din ceea ce apare in media nu are in spate vreo formula magica de adevar .Aparitia acestor asa zise dosare si traseul lor viitor , chiar in prejma alegerilor din SUA ,sunt evident niste jocuri politicianiste .Dupa cum s-a vazut in alegeri cetatenii Romaniei nu mai pot fi pacaliti de astfel de trucuri ieftine .

    1. Coldea al tău, un vișinescu modern, e o victimà a jocurilor politice. :

      nu prea intelegi mare brinza

      Tu

    Puțină istorie, vă rog. Până în 2004 niciun individ care avea probleme cu justiția nu pățea nimic! Mai mult trebuia să le numărăm " ouăle " ! La toți! Mergeam la tribunal să se " solidarizeze" cu hoții rânjind cu gura pana la urechi. A venit apoi Băsescu, Codruța și Coldea! Panică totală în rândul hoților! Românii cinstiți au căpătat încredere .Nimeni nu poate evalua cât a câștigat tara,economia,etc

    S-au comis abuzuri? Bineînțeles! Există totdeauna oameni ca Portocală, Coldea etc care capătă o plăcere sadica în a speria lumea! Dar au profitat de indivizii santajabili,care le cântau în strună,deci acești indivizi greseau de 2 ori: au furat de'au rupt apoi îl ridicau în slăvi pe Coldea! 

    1. Și la ce folosesc abuzurile? A recuperat statul vreun leu furat? Sau mafia lui Coldea a furat de&a rupt?

      Referitor la Portocala! Onea, seful lui a fost achitat de justitie, cea reala, nu cea de la televiziunile infractorilor! Portocala, din cate am citit si el este in aceeasi situatie, dar mai are o problema disciplinara, pentru a reveni in procuratura!

      Nu s-a recuperat mai nimic pentru că au făcut front comun parlamentari ,parti din securitate,presă etc

      Totuși, marele câștig e că nu s-a mai furat atât de mult( se dădeau în gât unii pe alții) iar populația a căpătat o minimă încredere în justiție .Acum suntem din nou la număratul " ouălelor"! E bine? Eu zic că nu... 

      Tocmai, mafia și-a protejat leprele securiste, abuizive.

      Securitatea e mafia. : Deține tot, justiție, politică, afaceri, rețele infracționale. :

      AI PERFECTA DREPTATE.nE TREBUIE DICTATURA SATRAPI SUS PUSI CARE SA-I MACELAREASCA PE CDETATENI APOI SA VERIFICE DACA SUNT VINOVATI.

    Pina acum sunt simple acuze si linsaj media si social media, saasteptam fara sa ne antepronunta o ancheta cu rezultate. Dar chiar si asa, ce ziceti dvs de Coldea acum e metoda de acaparare a serviciilor de informatii (spre acapararea deciziei politice in final) care se practica, e ca si un fel de misiune de organizatie pt agentii foarte puternice straine. Aceastap e cu adevarapt marea vina a SRI : nu numai ca exact in domeniul lor de respinsabilitate au esuat (pun guvernul roman in pericol) dar s au transformat intr un speraclu de acces la puterea si democratia din Romania a altor agentii de spionaj care servesc pe altii si deserves democratia incipienta din Romania!

    Ciprian Purice a devoalat gargara lui Ciripoi si a gastii din spate inebunita sa-si puna omul la presedintie.vedeti ce zice omul asta pe facebook si in articolele din ultima luna.Fiindca nu a cintat in cor cu bocitoarele nu mai apre nici la goldfm unde avea un slot miercurea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb