Colliers România a coordonat amplul proces de certificare pentru noul sediu Citibank. Sediul Citibank a obţinut o certificare pentru design interior şi construcţii (LEED ID+C ), informează comunicatul de presă al Colliers România, remis astăzi redacţiei.
Certificarea LEED ID+C este în linie cu politica băncii, asumată la nivel global, de a obţine zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2030.
Tamara Dogariu, Senior Sustainability Consultant ESG Strategic Advisory a transmis:
"În proiectul noului sediu al Citi România am acordat prioritate sănătăţii, eficienţei şi sustenabilităţii, pentru a spori starea de bine a angajaţilor şi pentru a minimiza impactul operaţiunilor noastre asupra mediului. Asigurarea energiei electrice 100% din surse regenerabile este unul dintre obiectivele noastre pentru 2025 privind amprenta operaţională la nivel global. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a consumului de energie, a consumului de apă şi a deşeurilor, împreună cu proiectarea sustenabilă a clădirii, toate acestea sunt factori cheie în demersul nostru de a respecta angajamentul de neutralitate climatică pentru operaţiunile noastre până în 2030", explică Samir Karia, director general al Citi România.
Noul sediu Citibank România din Bucureşti combină cele mai noi tehnologii de management al performanţei resurselor cu un accent pe confortul la locul de muncă, fiind un spaţiu multifuncţional pentru abordări moderne, flexibile şi hibride de lucru, spaţiu pentru creativitate şi colaborare, dar dispune şi de spaţii pentru lucrul individual. Totodată, clădirea Ţiriac Towers pune la dispoziţia chiriaşilor şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice, plus spaţii de parcare pentru biciclete.
"Certificarea LEED pentru Design Interior şi Construcţii (LEED ID+C) a fost acordată noului sediu Citi din Bucureşti pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice de eficienţă energetică şi furnizare de energie verde, eficienţă a apei şi strategii de îmbunătăţire a calităţii aerului interior. Concret, este vorba despre o reducere cu 45% a consumului anual de energie şi apă potabilă faţă de un spaţiu de referinţă şi de o îmbunătăţire a calităţii aerului interior datorită ventilaţiei superioare şi utilizării de materiale de finisaj interior cu conţinut scăzut de COV şi toxicitate redusă", conform comunicatului de presă.