COMĂNESCU, LA ADUNAREA GENERALĂ A ONU:  "Este importantă cooperarea internaţională în gestionarea fluxurilor de refugiaţi"

Laura Boico
Politică / 20 septembrie 2016

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat luni la prima reuniune la nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind fluxurile masive de refugiaţi şi migranţi, context în care a subliniat importanţa cooperării internaţionale în gestionarea acestui fenomen, arătând că accentul trebuie pus pe remedierea cauzelor de fond, potrivit unui comunicat MAE remis redacţiei.

Totodată, ministrul Lazăr Comănescu a salutat adoptarea Declaraţiei politice, document care oferă o bază solidă pentru întărirea cooperării internaţionale în materie de refugiaţi şi migranţi.

De asemenea, ministrul român de Externe a avut întrevederi cu omologii din Kenya, Libia şi Republica Coreea.

La întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Kenya, Amina Mohamed Jibril, s-a discutat despre stadiul actual al relaţiilor bilaterale şi identificarea unor oportunităţi de dinamizare a contactelor politice şi a cooperării economice dintre cele două ţări.

Conform comunicatului, la întrevederea cu omologul libian, Mohamed Taher Hamouda Siala, ministrul Comănescu a reafirmat sprijinul ţării noastre pentru construcţia unei societăţi democratice, libere şi sigure pentru întreg poporul libian.

El a subliniat necesitatea identificării unei soluţii consensuale pentru depăşirea actualei crize politice, în vederea creării unui climat de stabilitate şi securitate în Libia. Cei doi miniştri şi-au exprimat şi dorinţa de a relua cooperarea bilaterală, de îndată ce situaţia de securitate o va permite.

Întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Yun Byung-se, a reconfirmat interesul celor două părţi pentru extinderea şi diversificarea conţinutului Parteneriatului Strategic, cu accent pe colaborarea economică, dar şi pe stimularea contactelor culturale şi în domeniile ştiinţei şi tehnologiei.

Yun Byung-se a subliniat importanţa specială pe care Republica Coreea o acordă relaţiilor cu România, ca partener strategic, şi a adresat mulţumiri pentru poziţia privind testele balistice şi nucleare nord-coreene.

Tot în cursul zilei de luni, Lazăr Comănescu a participat la o reuniune informală cu omologii săi bulgar, croat şi grec pe teme europene, referitoare la viitorul proiectului european în contextul Brexit, problematica migraţiei şi politica de extindere a Uniunii.

Ministrul Lazăr Comănescu a participat, de asemenea, la reuniunea de coordonare a miniştrilor de externe din statele membre ale UE în cadrul căreia discuţiile s-au concentrat pe relaţiile UE-Turcia, situaţia din Siria şi fenomenul migraţionist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb