Comisia de buget-finanţe a Senatului dă undă verde reducerii arieratelor

V. Ribana
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2004

Comisia de buget-finanţe a Senatului a aprobat, ieri, proiectul de lege privind măsurile de diminuare a arieratelor din economie, acceptînd forma iniţiată de Executiv prin OUG 37/2004. Senatorii au decis anularea penalităţilor şi a majorărilor de întîrziere pentru persoanele juridice care plătesc integral contravaloarea facturilor reprezentînd obligaţiile curente şi restanţe pentru consumul de energie electrică, energie termică, apă şi gaze naturale, pînă la 30 iunie 2004. Anularea penalităţilor şi a majorărilor de întîrziere se aplică persoanelor juridice consumatoare de energie, apă şi gaze naturale. Obligaţiile curente din anul 2004 pot fi reeşalonate şi achitate pînă la 25 noiembrie. Scutirea de la plată se face pentru obligaţiile către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetele locale.

Potrivit proiectului, agenţii economici care nu achită la termen obligaţiile curente, precum şi cele rezultate din graficele de eşalonare, vor fi restructuraţi sau lichidaţi. Proiectul de lege amintit a primit aviz favorabil şi din partea Comisiei economice a Senatului.

Legea gazelor - aprobată de Comisia economică a Senatului

Comisia economică a Senatului a aprobat, ieri, proiectul de lege a gazelor, în varianta iniţiată de Guvern. Noile reglementări privesc reconsiderarea domeniului de reglementare a preţurilor şi tarifelor pentru gaze, precum şi stabilirea fermă a responsabilităţilor ce revin societăţilor comerciale, în ceea ce priveşte evidenţa contabilă a activităţilor licenţiate în sectorul gazelor naturale. Astfel, se reglementează accesul terţilor la conductele din amonte, la depozitele de înmagazinare a gazelor naturale, la sistemul de transport şi la sistemele de distribuţie a acestora. Proiectul mai stabileşte răspunderea penală pentru unele infracţiuni specifice sectorului gazelor naturale, precum şi răspunderea contravenţională. Astfel, sustragerea de gaze naturale este considerată furt prin acest proiect şi se pedepseşte conform prevederilor Codului penal.

Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani, iar deteriorarea componentelor de producţie transport sau distribuţie se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 10 ani.

Senatorii vor să amendeze legea denominării

Comisia pentru buget-finanţe a Senatului analizează posibilitatea iniţierii unor amendamente la proiectul de lege privind denominarea monedei naţionale. Este vorba despre prevederile care stabilesc dubla evidenţă contabilă, timp de 6 luni de la data denominării monedei naţionale, la raportul 1:10.000. În acest sens, ei propun o singură evidenţă contabilă. Decizia finală va fi luată, însă, după ce îşi va prezenta punctul de vedere Ministerul Finanţelor Publice.

Amintim că leul greu va intra în circulaţie la data de 1 iulie 2005, iar vreme de un an şi jumătate, vom putea efectua plăţi atît în noua, cît şi în vechea monedă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb