Comisia de Cultură a Camerei îl va audia pe Ralu Filip

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 19 februarie 2004

Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor a decis ieri să îl audieze pe preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, a anunţat deputatul Partidului Democrat (PD) Ioan Onisei. Decizia a fost luată la solicitarea reprezentanţilor PD şi ca urmare a declaraţiilor lui Ralu Filip privind noile reglementări referitoare la publicitatea electorală.

Ralu Filip a transmis marţi un comunicat de presă în care formula o serie de obiecţii la pro-iectul legii privind alegerile locale, arătînd că CNA consideră că radiodifuzorilor privaţi nu li se poate impune implicarea în campania electorală şi acordarea de timpi de antenă, chiar dacă acest lucru se face contra cost, şi că radiodifuzorii publici sau privaţi trebuie să aibă libertatea de a decide formatul emisiunilor, conţinutul acestora şi orele de difuzare, numărul invitaţilor, temele puse în discuţie, altfel ar fi afectată "grav" independenţa editorială a posturilor de radio şi televiziune, publice sau private.

Totodată, deputatul Partidului România Mare (PRM) a anunţat miercuri că reprezentanţii PRM din Comisia de Cultură au fost mandataţi să solicite premierului Adrian Năstase demiterea lui Ralu Filip.

Membrii Comisiei electorale au adoptat şi ei o poziţie comună de condamnare a observaţiilor aduse de Ralu Filip. Pre-şedintele Comisiei, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, a spus că Ralu Filip confundă rolul Parlamentului cu cel al CNA, care este o autoritate secundară de reglementare în domeniu.

În numele Comisiei electorale, deputatul democrat Ioan Onisei a mai declarat că acuzaţiile sunt nefondate, întrucît legea electorală nu obligă posturile private să difuzeze emisiuni sau publicitate electorală.

El a precizat că rămîne la latitudinea posturilor respective dacă difuzează sau nu materiale electorale în baza unui contract cu candidaţii. Cît priveşte posturile publice, ele sunt oricum obligate să asigure informarea corectă a publicului şi să aloce timp de emisie pentru toate partidele.

Onisei a mai spus că preşedintele CNA uită că instituţia sa se află în subordinea Parlamentului şi nu invers.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb