COMISIA DE SĂNĂTATE A CAMEREI: Doar unităţile farmaceutice pot vinde cu amănuntul medicamente online

Adina Lateş
Politică / 16 februarie 2016

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege potrivit căruia vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în mediul online este permisă doar unităţilor farmaceutice.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr. 266/2008 privind modul în care funcţionează farmaciile şi cum se vând medicamentele, iniţiată de deputatul independent Petru Movilă, prevede că vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în mediul online este permisă doar unităţilor farmaceutice reglementate în sensul prezentei legi, iar distribuţia medicamentelor în mediul online de către alte persoane fizice sau juridice este strict interzisă şi constituie contravenţie.

Iniţiativa legislativă mai spune, de asemenea, că unităţile farmaceutice care doresc să distribuie medicamente online trebuie să solicite autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii.

"În cazul în care organele de inspecţie ale Ministerului Sănătăţii constată abateri de la prevederile prezentei legi, prin comercializarea medicamentelor în mediul online, acestea vor dispune aplicarea contravenţiilor dar şi suspendarea activităţii, precum şi înştiinţarea organelor de cercetare abilitate. Comercializarea medicamentelor prin intermediul unor site-uri care nu aparţin unităţilor farmaceutice reglementate de prezenta lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 10.000 şi 20.000 de lei, precum şi suspendarea site-urilor", se prezintă în proiectul de lege.

Acesta a fost respins de Senat şi urmează să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamne, daca ar intra DNA-ul in tot cercul acestor interese privind avizarea si functionarea farmaciilor...... Daca ar vedea cate farmacii au primit aviz de functionare in asa zise mari centre comerciale care nu s-au mai finalizat niciodata, daca ar vedea cum se distribuie beneficiile din obtinerea autorizatiei, infiintarea farmaciei si vanzarea ei ulterioara a acesteia, daca ar analiza cat de bine intentionati sunt legiuitorii care tooot reglementeaza modul de infiintare al farmaciilor !!! Eu va invit, stimati procurori ai DNA sa va gasiti timpul de a clarifica si aceste aspecte. Va multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb