Comisia Europeană a aprobat vânzarea subsidiarei belgiene a "Generali"

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iulie 2018

Comisia Europeană a aprobat vânzarea subsidiarei belgiene a "Generali"

"Generali" SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru vânzarea subsidiarei sale din Belgia către "Athora Holding" din Bermude, companie controlată de "Apollo Management", se arată într-un comunicat al forului comunitar, citat de Agerpres. Tranzacţia nu ridică temeri legate de concurenţă ţinând cont de suprapunerea minoră orizontală şi verticală între activităţile companiilor, precizează Comisia Europeană.

"Athora "este activă pe piaţa asigurărilor şi reasigurărilor din Germania şi Marea Britanie, în timp ce "Apollo" este un fond global de investiţii care deţine participaţii în diverse sectoare.

În aprilie, compania italiană "Generali" a obţinut 540 de milioane de euro (668,50 de milioane de dolari) din vânzarea subsidiarei din Belgia către "Athora Holding", în cadrul programului de reducere a operaţiunilor globale şi de majorare a capitalului.

Tranzacţia va genera un câştig de capital de aproximativ 150 de milioane de euro şi ar urma să se finalizeze în semestrul doi din acest an.

"Generali", cel mai mare asigurător din Italia, este prezent în peste 60 de ţări şi vrea să-şi vândă afacerile din aproximativ 12 state. În ultimele luni, "Generali" a anunţat că va ieşi de pe pieţele din Guatemala, Columbia, Panama, Olanda şi Irlanda, în cadrul programului prin care compania vrea să obţină peste un miliard de euro din vânzarea unor active.

Compania, condusă de francezul Philippe Donnet, ia în considerare vânzarea portofoliului său de asigurări de viaţă din Germania, evaluat la aproximativ 40 de miliarde de euro, pentru a elibera capitalul necesar accelerării creşterii pe cea de-a doua piaţă a sa.

Tranzacţia cu "Athora" va majora rata solvabilităţii Solvency II cu aproximativ 2,6 puncte procentuale, a anunţat compania italiană de asigurări. Anul trecut, grupul "Generali" a raportat un profit net de 2,11 miliarde de euro, iar 22 de milioane de euro a fost realizat de subsidiara din Belgia.

"Generali", controlat de banca italiană de investiţii "Mediobanca", deţine 51% din firma de private banking şi gestionare a averii "Banca Generali", dar nu intenţionează să o includă în planurile privind divizia de adminis-trare a activelor.

"Generali" are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 milioane de clienţi în peste 60 de ţări.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb