ZIARUL BURSA

05 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
În imagine, parterul Shopping Mall "Vasco da Gama", Lisabona - fotografie de MAKE, colecţia personală.

Criza mondială a apei ocoleşte România

Dan NicolaieMaterii Prime / 5 iulie 2018

Dan Nicolaie

Lumea se pregăteşte intens pentru o criză a apei, cea mai importantă resursă pentru traiul uman. Semnele, atât la nivel continental, cât şi global, că sunt probleme cu apa sunt tot mai clare.

Un raport publicat de Agenţia Europeană de Mediu (AEM) ne informează că doar 40% din totalul lacurilor, râurilor, estuarelor şi apelor costiere din UE se află într-o stare ecologică "foarte bună". Pe de altă parte, un raport, dat publicităţii în această primăvară de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), anunţă că până în 2050 circa cinci miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă.

Codul administrativ intră la vot astăzi

Codul administrativ intră la vot astăzi

V.D.Politică / 5 iulie 2018

Proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali, precum şi eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, va intra astăzi la dezbateri şi vot, în procedură de urgenţă, în plenul Camerei Deputaţilor. După adoptarea modificărilor la Codul penal, prioritatea acestei sesiuni extraordinare a Parlamentului este adoptarea Codului Administrativ.

Firmele din ţara noastră trebuie determinate să lucreze legal

CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM: Firmele din ţara noastră trebuie determinate să lucreze legal

Ramona RaduCompanii / 5 iulie 2018

Studiu PIAROM: "Numărul contractelor de muncă a crescut cu 5,8% în 2017, faţă de 2016" 

Mihai Cioc, PIAROM: "Este necesară o reformare a sistemului de învăţământ tehnic şi profesional, care actualmente nu este corelat clar cu nevoile pieţei muncii"

Larisa Papp, Inspecţia Muncii: "În ţara noastră sunt înregistrate 6.325.368 contracte individuale de muncă active, dintre care 5.456.410 sunt cu normă întreagă"

Firmele din ţara noastră trebuie determinate să lucreze legal, întrucât alegând să ocolească legea le creează concurenţă neloială celor care procedează corect, potrivit domnului Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

"S-a votat Codu' Penal"

"S-a votat Codu' Penal"

GEORGE MARINESCUPolitică / 5 iulie 2018

Deputaţii au adoptat, ieri, proiectul controversat de modificare a Codului Penal. Deşi acesta trebuia să fie supus aprobării abia astăzi, conducerea Camerei Deputaţilor a decis şi parlamentarii puterii au votat ca finalizarea procedurii să fie făcută în şedinţa de plen de ieri.

Florin Jianu: "În momentul în care un funcţionar public nu oferă o informaţie publică sau refuză semnarea unui contract, sau angajaţi ai ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) decid blocarea contului unei companii, nu este vorba de un folos, ci se crează un dezavantaj pentru toată lumea".

MEDIUL DE AFACERI, ÎNGRIJORAT DE NOUL COD PENAL Florin Jianu, CNIPMMR: "Dezincriminarea neglijenţei în serviciu - dezavantaj major pentru mediul de afaceri"

A.I.Politică / 5 iulie 2018

Legiferarea modificărilor aduse Codului penal, în special prin dezincriminarea abuzului în serviciu, crează un prejudiciu major mediului de afaceri, dat fiind că statul este cel mai mare contractor din economie, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia unei conferinţe de presă.

A învăţa înseamnă a căuta mereu să ştii ceea ce nu ştii

A învăţa înseamnă a căuta mereu să ştii ceea ce nu ştii

GHEORGHE PIPEREACultură / 5 iulie 2018

GHEORGHE PIPEREA

Procesul învăţării nu înseamnă acumularea neselectivă de informaţii, cunoştinţe şi abilităţi. Înseamnă în primul rând conştientizarea iluziei profunzimii explicative şi, uneori, gândire contra-intuitivă(1)sau chiar contra-factuală(2).

Comisia Europeană a aprobat vânzarea subsidiarei belgiene a "Generali"

Comisia Europeană a aprobat vânzarea subsidiarei belgiene a "Generali"

Internaţional / 5 iulie 2018

"Generali" SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru vânzarea subsidiarei sale din Belgia către "Athora Holding" din Bermude, companie controlată de "Apollo Management", se arată într-un comunicat al forului comunitar, citat de Agerpres. Tranzacţia nu ridică temeri legate de concurenţă ţinând cont de suprapunerea minoră orizontală şi verticală între activităţile companiilor, precizează Comisia Europeană.

Cifre multe, satisfacţii mai puţine

BACALAUREAT Cifre multe, satisfacţii mai puţine

O.D.Cultură / 5 iulie 2018

Rezultatele primei sesiuni a examenului de bacalaureat de anul acesta sunt un bun prilej pentru toţi cei implicaţi de a jongla puţin din cifre, fiind mult mai bine să fie scoasă în faţă rata de promovabilitate a actualei generaţii, decât cea care se referă la toţi candidaţii care au susţinut examenul.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Fosta Ambasadă a Americii scoasă la vânzare

Fosta Ambasadă a Americii scoasă la vânzare

A.T.Companii / 5 iulie 2018

Palatul Maurice Blank, cunoscut timp de 70 de ani ca fiind sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, din strada Tudor Arghezi nr. 9 va fi scos la licitaţie de către Artmark Historical Estate, la un preţ de pornire de 5.500.000 euro. Anunţul a...

Rulaj de 43 milioane de lei

BVB Rulaj de 43 milioane de lei

A.I. Piaţa de Capital / 5 iulie 2018

Declin de 1,1% pentru BET-FI  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, o tendinţă negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii pieţei înregistrând scăderi, pe fondul unui volum de...

Fondul Suveran atacat la CCR

G.M.Politică / 5 iulie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Gabriel Vlase, noul şef al SIE

G.M.Politică / 5 iulie 2018

Gabriel Vlase a obţinut numărul necesar de voturi - 340 pentru şi 31 împotrivă - pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în şedinţa de plen de ieri a Parlamentului.

Pictured, the ground floor of the "Vasco da Gama" Shopping Mall, Lisbon - photograph by MAKE, personal collection.

The global water crisis is avoiding Romania

Dna Nicolaie (translated by Cosmin Ghidovean)English Section / 5 iulie 2018

The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo