BVB Rulaj de 43 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 iulie 2018

Rulaj de 43 milioane de lei

Declin de 1,1% pentru BET-FI

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, o tendinţă negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii pieţei înregistrând scăderi, pe fondul unui volum de 43,4 milioane de lei (9,31 milioane de euro), sub valoarea medie a acestui an, de 46,5 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii pieţei noastre au avut parte de deprecieri, în ciuda evoluţiilor mai degrabă pozitive din principalele burse vest-europene (piaţa de la New York a fost închisă pentru ziua naţională a Statelor Unite). Indicele BET a pierdut 0,54% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,1% pentru BET-FI şi -0,04% pentru BET-NG.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Electroputere (EPT) cu +11,11%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni în valoare de doar 1,5 lei. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor MedLife (M) a avut cea mai bună evoluţie, +2,31%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afara indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Mecanică Fină (MECE) cu -8,54%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Fondul Proprietatea (FP) -3,06%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat aproape de media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), care au însumat transferuri în valoare de 12,69 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 36,8 lei, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Transgaz (TGN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 313 lei/titlu, în creştere cu 0,97%, valoarea tranzacţiilor cu titlurile societăţii fiind de 3,43 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,3275 lei, în urcare cu 0,77%, pe fondul unei valori transferate de 2,93 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,855 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 2,36 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost realizat un transfer cu acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), în valoare de 0,18 milioane de lei, la preţul unitar de 0,88 lei, în depreciere cu 0,45%.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a avut un recul de 0,57%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,48%.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,56%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +11,11%

2. "Carbochim" (CBC): +9,09%

3. "Transilvania Construcţii" (COTR): +5,26%

4. "Aages" (AAG): +3,56%

5. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +3,55 %

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanică Fină" (MECE): -8,54%

2. "Romcarbon" (ROCE): -5,19%

3. "Condmag" (COMI): -5,00%

4. "Fondul Proprietatea" (FP): -3,06%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): -2,64%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb