Comisia Europeană cere României corecţii de 142 milioane euro

Elena Voinea
Internaţional / 28 iulie 2012

Comisia Europeană cere României corecţii de 142 milioane euro

Ţara noastră va trebui să ramburseze circa 141,48 milioane euro Comisiei Europene, sumă cheltuită fără respectarea reglementărilor europene în derularea unor contacte finanţate de Uniunea Europeană, arată un raport de audit prezentat, vineri, de Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Domnia sa a prezentat, vineri într-o conferinţă de presă, susţinută la Satu Mare, câteva din rezultatele controlului de audit realizat pentru perioada 2009 - aprilie 2012, precizând că unele aspecte legate de utilizarea fondurilor europene urmează să fie verificate şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă.

În total, Comisia Europeană a solicitat corecţii de 141,48 milioane euro, cheltuieli neeligibile sau plăţi nejustificate, bani cheltuiţi în cadrul proiectelor cu finanţare europeană, fără respectarea prevederilor legale specifice privind achiziţiile publice.

Conform proiectului Raportului de Audit nr.2011/RO/REGIO/J2/995/1, Comisia Europeană a solicitat corecţii financiare pentru mai multe proiecte cu probleme.

Construcţia autostrăzii Orăştie - Sibiu, cu o valoare a proiectului de 448,54 milioane euro, a primit o corecţie de 95,31 milioane euro. La construcţia autostrăzii Nădlac - Arad, cu o valoare de 176,54 milioane euro, corecţia este de 37,51 milioane euro.

La reabilitarea drumurilor naţionale cu fonduri europene, DN 24 şi DN 24B, cu o valoare de peste 50 milioane euro, corecţia solicitată de Comisie este de 8,87 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. make.....s-a putut intampla asta in romania lui base?.....nu-mi vine sa cred!!imi aduc aminte cum urla base despre iliescu ca a "patronat" furtul si jaful din economia romaniei in toate mandatele sale!!...dar ce avem noi aici? ce avem noi aici? ca-n filmele BD!!...marea diferenta e ca iliescu o fi "patronat", dar tot sarac a ramas.....pe cand base a patronat...dar nu pe gratis!!

    1. Cine ti-a spus, Ponta?

      atat a putut screme jumatatea de neuron care salasuieste in capsorul tau?....hai ca poti mai mult!! sunt convins de asta!! nu ma dezamagi!!

      Nu te dezamageste nimeni ! Te dezamagesti singur ! In primul rand nu Basescu are in grija constructia de autostrazi si in al doilea rand, raportul este pe anii 2009 - 2012, timp in care au fost la guvernare mai multe persoane ! Inclusiv Tariceanu care a adus dezastru ! Deci, stimabile fara neuroni, cine este cel care nu poate ? Sau nu vrea ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb