Comisia Europeană: România va primi sprijin tehnic pentru planul de aplicare a Pactului privind migraţia şi azilul

F.D.
Politică / 1 august

Comisia Europeană: România va primi sprijin tehnic pentru planul de aplicare a Pactului privind migraţia şi azilul

România se numără printre cele nouă state membre care vor primi sprijin tehnic pentru întocmirea planurilor lor naţionale de punere în aplicare a Pactului privind migraţia şi azilul, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Belgia, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia şi România au depus cereri de sprijin şi vor primi consultanţă specifică din partea experţilor timp de patru luni, până la sfârşitul lunii noiembrie.

În urma intrării în vigoare a Pactului privind migraţia şi azilul şi a adoptării Planului comun de punere în aplicare (PCP) la 12 iunie, Comisia va oferi, începând de joi, sprijin adaptat şi consultanţă de specialitate pentru nouă state membre, prin intermediul Instrumentului de sprijin tehnic (IST). Acest sprijin va ajuta statele membre respective să îşi pregătească planurile naţionale de punere în aplicare (PNP), care trebuie prezentate până la începutul lunii decembrie.

În iunie, Comisia a lansat o cerere de propuneri IST specifică, cu scopul de a sprijini statele membre în pregătirea PNP-urilor lor, oferindu-le în special sprijin specific pentru a efectua analize situaţionale şi pentru a identifica acţiunile necesare pentru punerea în aplicare a pactului în conformitate cu PCP.

Experţi în cadrele juridice naţionale, precum şi experţi internaţionali care deţin cunoştinţe privind practicile relevante din alte ţări vor ajuta autorităţile naţionale din aceste state membre să identifice domeniile în care legislaţia naţională trebuie actualizată şi în care procesele administrative şi judiciare trebuie revizuite.

Ei vor ajuta aceste autorităţi naţionale să îşi evalueze nevoile în ceea ce priveşte personalul şi formarea, infrastructura, dotările IT, precum şi costurile pe care le reprezintă aceste nevoi, şi, de asemenea, achiziţiile care trebuie lansate astfel încât statele membre să poată întocmi PNP-uri solide în timp util.

IST este un instrument al UE bazat pe cerere care oferă expertiză personalizată autorităţilor statelor membre. Autorităţile statelor membre solicită sprijin prin intermediul unor cereri anuale de propuneri şi, uneori, al unor cereri de propuneri specifice care răspund nevoilor emergente. Instrumentul oferă acces la expertiză şi la cunoştinţe de înaltă calitate şi adaptate, sub formă de consiliere strategică şi tehnică, de studii de evaluare a nevoilor de reformă, de cursuri de formare şi de misiuni ale experţilor în ţara respectivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica daca primim cu zecile de mii,

    migrantii ilegali (cei mai slab pregatiti ptr. munca), 

    primim si ceva ajutoare,

    astia chiar bat joc de noi 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb