COMISIA EUROPEANĂ Ţările dezvoltate trebuie să îşi majoreze finanţările pentru combaterea schimbărilor climatice

G.M.
Macroeconomie / 28 octombrie 2021

Ţările dezvoltate trebuie să îşi majoreze finanţările pentru combaterea schimbărilor climatice

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va solicita tuturor părţilor semnatare ale Acordului de la Paris să îşi îndeplinească angajamentele asumate şi să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, se arată într-un comunicat de presă emis de instituţia de la Bruxelles. Reprezentanţii Comsiei vor cere ţărilor dezvoltate să îşi majoreze finanţările pe care le acordă combaterii schimbărilor climatice pentru a atinge obiectivul de 100 de miliarde dolari convenit la Paris, obiectiv la care UE contribuie deja cu peste 25 de miliarde dolari.

"Cursa omenirii pentru atingerea neutralităţii emisiilor de carbon până la mijlocul secolului a început. Colaborând, putem fi cu toţii câştigători. La COP26, avem datoria de a proteja planeta pentru generaţiile viitoare. În Europa, am creat toate condiţiile pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050 şi pentru a ne reduce emisiile cu cel puţin 55 % până în 2030. La Glasgow, voi îndemna şi alţi lideri mondiali să facă acelaşi lucru, să inoveze şi să investească într-o nouă strategie de creştere mai durabilă. Într-un cuvânt, să prospere şi să construiască societăţi mai sănătoase, asigurând, în acelaşi timp, un viitor mai bun pentru planeta noastră", a declarat Ursula von der Leyen.

În cadrul COP 26, Ursula von der Leyen va reprezenta, în 1 şi 2 noiembrie, Comisia Europeană la summitul liderilor din lumea întreagă. Vicepreşedintele executiv Frans Timmermans va conduce echipa de negociere a UE. La COP26 va participa şi comisarul Kadri Simson, iar UE va găzdui peste 150 de evenimente conexe la pavilionul său.

"Numai prin colaborare putem proteja viitorul umanităţii pe această planetă. În ultimele săptămâni, am conlucrat cu parteneri de pe toate continentele pentru a pregăti terenul pentru discuţiile care vor avea loc. Trebuie să acţionăm cu toţii acum pentru a finaliza cadrul de reglementare al Acordului de la Paris, pentru a accelera reducerea emisiilor şi pentru a pune la dispoziţie finanţarea combaterii schimbărilor climatice de care lumea are nevoie", a afirmat Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european al Comisiei Europene.

În cadrul Acordului de la Paris, 195 de ţări au convenit să prezinte contribuţii stabilite la nivel naţional (CSN) care reprezintă obiectivele lor individuale de reducere a emisiilor. În mod colectiv, aceste contribuţii ar trebui să se subsumeze obiectivului de menţinere a modificării temperaturii medii globale sub 2°C şi cât mai aproape posibil de 1,5°C până la sfârşitul secolului. Ultimul raport de sinteză al CCONUSC, publicat în această lună, arată că CSN actuale nu corespund obiectivelor Acordului de la Paris, creând premisele unui nivel periculos de încălzire globală cu 2,7°C, cu efecte extrem de nocive care reprezintă o provocare existenţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb