Actualizare 19:00 Valeriu Steriu: "Vechiul UNPR şi PMP nu s-au opus justiţiei, mergem pe aceeaşi linie cu Gurzău"
vechiul UNPR şi actualul PMP nu s-au opus solicitărilor justiţiei şi vor păstra aceeaşi linie şi în cazul deputatului Adrian Gurzău, a declarat astăzi preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu.
''Noi întodeauna şi în vechiul UNPR şi în PMP am permis justiţiei să verifice toate situaţiile care aveau nevoie de un vot la nivelul Parlamentului. Mâine în şedinţa de grup vom merge pe aceeaşi linie. La ora 13:00 va fi votul în plen. Vom avea înainte o şedinţă de grup care va păstra acelaşi spirit deschis pentru justiţiei'', a declarat Valeriu Steriu, transmit surse din presă.
(G.F.)
--------
Actualizare 17:00
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat astăzi cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău.
"Cu privire la reţinere au votat 22 de colegi, 16 au fost pentru, 5 împotrivă şi o abţinere. La arestare - 16 au votat da, 3 împotrivă şi 3 abţineri", a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica.
(G.F.)
---------
• Arestarea deputatului Adrian Gurzău, dezbătută astăzi de Comisia juridiă
Comisia juridică se va pronunţa, astăzi, asupra cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, urmând ca raportul comisiei să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor, în cursul zilei de marţi, transmite Digi 24.
Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu, procurorii DNA cerând aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventive a parlamentarului.
Potrivit referatului în care procurorilor cer aviz pentru reţinerea şi arestarea parlamentarului, în perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, în calitate de membru şi, începând din 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău, deputat şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între acea firmă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig, în calitate de beneficiar.
"Contractul sus-menţionat a fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea şi în complicitate cu inculpata Toncescu Angela. Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de «relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing», pe o durată minimă de 5 ani", au scris procurorii în document.
Valoarea contractului pentru primele trei luni, "perioada pilot test", a fost stabilită la suma de 10.000 de euro plus TVA şi plătită de Carpatica Asig lunar, pentru următoarele 60 de luni valoarea contractului urmând să fie de 4.000 de euro plus TVA în fiecare lună, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată fiind de 270.000 de euro plus TVA.
"Contractul încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajaţi ai societăţii, care desfăşurau activităţi similare, la costuri mult mai scăzute", susţin procurorii.
În schimbul acestor promisiuni şi, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând din 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, deputatul Adrian Gurzău ar fi susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, astfel încât să fie influenţat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Carpatica Asig şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară.
"Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea ASF astfel încât membrii Consiliului ASF să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a SC Carpatica Asig SA, deşi prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvenţă a SC Carpatica Asig SA", au mai arătat procurorii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de zaza în data de 03.10.2016, 17:58)
E dezastru.....cu "D" mare....Mereu si mereu...apar noi si noi demnitari pe plan penal...Sunt convins ca aproape toti asa zisi "demnitari"(auzi ce cuvant..demnitate,inalt functionar public cu o conduita morala ireprosabila) in decursul celor 26 de ani n-au avut alceva mai prioritar decat sa fure sa santajeze si sa se imbogateasca...folosindu-se de pozitia lor in societate,
Uite ce simplu este...facem un contract de prestari servicii (vorba vine) pe 0 suma de cateva sute de mii de EURO.....si gata afacerea. Defapt asa a facut si Sova.....cu Turceni/Rovinari ?? si a "umflat" vre-un milion...a mai dat si el la Ponta ceva tot prin acest ..tertip...contract de prestari servicii.
Si uite asa se imbogatise parlamentari (demnitari) nostri.
Intrebarea care ne-o punem acum noi alegatorii...in decembrie,,,CE FACEM ??? cu cine votam ???
Parerea mea este sa nu-i votam pe niciunul din ei...deoarece sunt convins ca 90 % fac parte din cele peste 7000 de dosare aflate in custodia DNA -ului se afla si ei....dar o sa apara si ei pe rol ....
Asa ca la alegeri (vorbesc in numele meu) ma interesez daca ...candidati respecctivi figureaza pe lista....nu-i votez si aleg orce alta "trupa"...care poate nu ma convinge in totalitate..dar raman IMPACAT.