Actualizare 17:30 Cererile DNA în cazul Rizea intră miercuri la vot în plenul Camerei Deputaţilor
Votul în plenul Camerei Deputaţilor pe cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului social-democrat Cristian Rizea va fi dat miercuri, a anunţat secretarul forului legislativ, Niculae Mircovici.
"Miercuri, de la 10:00 la 12:00, are loc plenul Camerei Deputaţilor cu dezbateri pe problemele înscrise pe ordinea de zi, de la ora 12:00 la 12:45 se va analiza cererea ministrului Justiţiei şi cele două rapoarte ale Comisiei juridice vizavi de reţinerea şi arestarea domnului Rizea, iar după aceea va fi votul final pe iniţiativele legislative şi două voturi cu bile pe cele două rapoarte ale Comisiei juridice", a spus Mircovici astăzi, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.
(S.A.)
----------
Actualizare 16:13 Dragnea, în cazul Rizea: "Poziţia politică a PSD este aceeaşi"
Poziţia politică a PSD privind votul din plenul Camerei Deputaţilor în cazul lui Cristian Rizea va fi aceeaşi ca şi la celelalte solicitări ale procurorilor, a declarat astăzi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.
"Poziţia politică a PSD este aceeaşi pe care o ştiţi. A fost votată o dată şi nu a fost schimbată", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat care va fi poziţia parlamentarilor PSD la votul din plenul Camerei Deputaţilor în cazul deputatului Cristian Rizea, informează Agerpres.
Preşedintele PSD a confirmat că, după votul din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în cazul Rizea, a avut o discuţie foarte scurtă cu acesta la sediul partidului.
"Am avut o discuţie foarte scurtă în care, în mod firesc, m-a întrebat ce gânduri avem pentru sectorul 5 (privind candidatul la funcţia de primar, n.r.) şi i-am spus că nu am putut discuta astăzi în BPN situaţia de la sectorul 5, dar probabil că săptămâna aceasta vom avea un Birou Permanent Naţional, poate chiar informal, la care vom discuta şi situaţia de la sectorul 5. Asta a fost discuţia cu domnul Rizea", a precizat Dragnea.
(S.A.)
----------
Actualizare 12:50
Deputaţii din Comisia juridică au avizat pozitiv luni cererea DNA privind reţinerea social-democratului Cristian Rizea, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.
---------
Actualizare 12:18 Şedinţa Comisiei juridice a început; este analizată cererea DNA care îl priveşte pe Rizea
Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care urmează să se dea raport pe cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea a început, transmite Agerpres.
Sunt prezenţi 16 deputaţi din comisie.
La şedinţă a venit şi Cristian Rizea pentru a-şi susţine punctul de vedere.
Deputatul PSD este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar care are opt volume şi 2.474 de pagini.
După ce Comisia juridică va face raport, plenul Camerei Deputaţilor va decide prin vot dacă cererea DNA este aprobată sau nu.
(A.L.)
----------------
• Comisia juridică finalizează luni raportul pentru cererea de încuviinţare a arestării prevetive a deputatului Rizea
Deputaţii din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se reunesc luni, la ora 12,00, pentru a analiza şi a da un raport pe cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea, transmite Agerpres.
Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar care are 8 volume şi 2.474 de pagini, informează sursa citată.
După ce Comisia juridică va face raport, plenul Camerei Deputaţilor va decide prin vot dacă cererea DNA este aprobată sau nu.
În urma acestei cereri de reţinere şi arestare preventivă a sa, Rizea a decis să îşi retragă candidatura pentru Primăria Sectorului 5.
"Le voi solicita tuturor colegilor mei, indiferent de partid, să studieze dosarul şi să aprecieze cu echilibru şi obiectivitate. Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau celor pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5 şi, e o întrebare retorică, nu ştiu de ce în şapte ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă (la DNA - n.r.) şi doar acum, înainte cu două luni de alegeri", a spus Rizea, la Palatul Parlamentului, după ce şi-a consultat dosarul împreună cu avocaţii săi.