Comisia juridică va vota mâine cererea de arestare preventivă a lui Şova

Alexandru Costea
Anticorupţie / 17 martie 2015

Actualizare 18:32 Şova: "Acuzaţiile DNA sunt neîntemeiate"

Senatorul PSD Dan Şova a calificat, astăzi, drept "neîntemeiate" acuzaţiile care i se aduc în dosarul în care DNA a solicitat ca încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului, scriu surse din presă.

Invitat, azi, la Comisia juridică, să-şi studieze dosarul, Şova a afirmat, după opt ore petrecute în şedinţa comisiei, că nu poate comenta conţinutul dosarului în faţa presei, dar că îşi va susţine punctul de vedere, mâine, în faţa senatorilor jurişti.

"Acuzaţiile sunt neîntemeiate. În rest, mă pronunţ mâine în faţa Comisiei (juridice din Senat - n.r.) şi, după aceea, în faţa plenului", a declarat Şova.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 11:30

Comisia juridică a Senatului se va pronunţa mâine, la ora 13:00, prin vot asupra cererii de arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova, a anunţat azi preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, potrivit surselor din presă.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc a precizat că nu există o solicitare de prelungire a termenului de trei zile pentru întocmirea raportul în cazul cererii de arestare preventivă a lui Dan Şova şi comisia se va pronunţa prin vot mâine.

"Dosarele au venit, le-am verificat din punct de vedere procedural, al predării documentelor, nu sunt probleme. Le-am deschis în faţa membrilor comisiei, am şi stabilit un program, şi anume studiu. Domnul Şova este invitat să studieze dosarul. Mâine la ora 13:00 el va formula un punct de vedere, îl vom asculta şi, apoi, se va da un vot pe această solicitare. În acest moment şi senatorii sunt la studiu cu dosarele şi domnul Şova", a afirmat Boboc.

Întrebat dacă Şova va veni la comisie cu avocaţi, Boboc a spus că, din câte a înţeles, Şova doreşte să-şi susţină punctul de vedere.

El a mai spus că există timpul necesar studierii dosarelor, arătând ca nu sunt foarte multe dosare.

Boboc a aratăt că după întocmirea raportului, acesta va fi depus la Biroul Permanent, care va decide săptămâna viitoare, luni, când va intra în plen.

----------

Cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, acuzat de abuz în serviciu, este discutată azi de Comisia juridică din Senat care are la dispoziţie trei zile să întocmească raport, potrivit regulamentului instituţiei, potrivit surselor din presă.

De la ora 10:00 are loc prima şedinţa pentru dosarul lui Dan Şova.

În faţa membrilor Comisiei juridice s-a prezentat şi senatorul PSD pentru a-şi consulta dosarul şi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Biroul Permanent va stabili, săptămâna viitoare, în baza raportului Comisiei juridice, data la care se va desfăşura votul în plen.

Procurorii DNA au cerut avizul Senatului pentru arestarea preventivă a senatorului PSD, fost ministru al Transporturilor, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în legătură cu contractele dintre casa sa de avocatură "Şova şi Asociaţii" şi complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

Şova este acuzat că în februarie 2015 ar fi depus la DNA 11 procese verbale care să justifice aceste contracte şi care să arate că el nu este implicat în ele, însă care ar fi false, spun procurorii.

De asemenea, Şova mai este acuzat că în 2010 a ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa sa de avocatură, pentru a ascunde urmele contractelor cu cele două complexuri energetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb