Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO: Statul român decide obiectivele incluse în patrimoniul cultural universal

Deputat Horea Dorin Uioreanu
Politică / 1 decembrie 2010

Ca urmare a articolelor apărute în presa centrală şi locală de ieri, 30 noiembrie 2010, referitoare la poziţia lui Dennis G. Rodwell privind subiectul Roşia Montană, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO precizează că "statul român, semnatar al Convenţiei Mondiale pentru Patrimoniu, prin instituţiile abilitate, este cel care decide obiectivele pasibile să fie incluse în patrimoniul cultural universal, respectiv introducerea sitului Roşia Montană pe lista tentativă a UNESCO.

Opinia domnului arh. Dennis G. Rodwell, membru ICOMOS, contravine cu rezoluţiile adoptate de Consiliul Internaţional pentru Monumente şi Situri (ICOMOS), organism responsabil cu evaluarea monumentelor propuse pentru fi înscrise pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, prin care se face apel la autorităţile naţionale şi la comunitatea internaţională de a interveni pentru a asigura o protecţie adecvată acestui sit".

De asemenea, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO menţionează că "dat fiind faptul că raportul a fost întocmit la cererea companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), ridică semne de întrebare privind obiectivitatea acestuia, reprezentând strict punctul de vedere al dl. arh. Rodwell".

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO se angajează să susţină includerea sitului Roşia Montană pe lista tentativă prin toate mijloacele aflate la dispoziţia sa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ha ha!

    E distractiv ce se intampla. Normal ca propunerea pentru Unesco vine din partea statului roman, dar asta nu inseamana ca independentii nu pot realiza studii pentru a vedea cat de viabila este aceasta initiativa. Era normal ca si RMGC sa se intereseze, doar vrea sa exploateze acolo. Dar din doar parerile unora conteaza in timp a celorlalti nu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb