Comitetul interministerial pentru protejarea consumatorilor vulnerabili s-a reunit la Palatul Victoria

A.D.
Miscellanea / 11 decembrie

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

La Palatul Victoria a avut loc astăzi, prima reuniune a Comitetului interministerial pentru protejarea consumatorilor vulnerabili şi combaterea sărăciei energetice, transmite news.ro. Discuţiile s-au concentrat pe găsirea modalităţilor de a menţine echilibrul energetic pentru consumatorii casnici şi industriali, în contextul ridicării plafonării preţurilor la energie, prevăzută pentru sfârşitul lunii martie 2025. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis că într-un an-doi, vom sta foarte bine la preţul energiei.

Reuniunea Comitetului interministerial pentru protejarea consumatorilor vulnerabili şi combaterea sărăciei energetice a fost organizată ca parte a unui organism consultativ înfiinţat prin decizia premierului Marcel Ciolacu la sfârşitul lunii noiembrie. Scopul comitetului este de a identifica şi propune soluţii economice, sociale şi legislative pentru asigurarea stabilităţii sectorului energetic din România şi protejarea categoriilor sociale vulnerabile, conform unui comunicat al Executivului.

Comitetul este condus de vicepremierul Marian Neacşu, în calitate de preşedinte, alături de vicepreşedinţii Sebastian Burduja, ministrul Energiei, şi Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar în componenţa sa se regăsesc reprezentanţi ai tuturor ministerelor şi instituţiilor de stat cu rol în asigurarea stabilităţii în sectorul energetic din România.

Membrii titulari ai Comitetului interministerial pentru protejarea consumatorilor vulnerabili şi combaterea sărăciei energetice includ, pe lângă oficiali guvernamentali, şi reprezentanţi ai mediului universitar, precum şi ai producătorilor şi furnizorilor de energie. În cadrul reuniunii de astăzi, discuţiile s-au concentrat pe găsirea modalităţilor de menţinere a echilibrului energetic pentru consumatorii casnici şi industriali, în contextul ridicării plafonării preţului la energie, prevăzută pentru finalul lunii martie 2025.

"Avem nevoie de o tranziţie lină spre noua etapă din sectorul energiei, care să ţină cont de categoriile vulnerabile de consumatori, să nu ignore consumatorii industriali, iar impactul în viaţa zilnică al trecerii la etapa următoare să fie cât mai redus pentru întreaga societate" a subliniat vicepremierul Marian Neacşu.

La rândul său, ministrul Sebastian Burduja accentuat asupra faptului că, în primă fază, vor fi avute în vedere măsuri pe termen scurt de stabilitate energetică, urmând ca într-un orizont mediu de timp, prin investiţii şi soluţii inovative de producere şi stocare a energiei, să scadă preţul energiei.

"Avem nevoie de o piaţă cât mai lichidă din aprilie, neblocată de câţiva jucători. Într-un an-doi, vom sta foarte bine la preţul energiei", a încheiat ministrul de resort.

După reuniunea de astăzi, grupurile de lucru constituite sub umbrela Comitetului interministerial vor analiza în detaliu toate aspectele relevante pentru elaborarea măsurilor adecvate obiectivelor vizate. Acestea vor include, printre altele, implementarea unui nou cadru legislativ care să intre în vigoare înainte de expirarea actualelor prevederi şi dezvoltarea unei politici naţionale pentru combaterea sărăciei energetice.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Da.. intr-un orizont mediu de timp? SI pana la orizontu mediu de timp cine plateste facturi umflate ??

    Ne vedem la vot ! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb