Compania de Drumuri sesizează CSM cu privire la procesul intentat Astra

Adina Lateş
Companii / 1 septembrie 2015

CNADNR a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la un proces cu Astra, în care compania de drumuri reclamă că are de primit 95 de milioane de lei de la asigurătorul pentru care ASF a solicitat intrarea in insolvenţă, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"CNADNR SA a sesizat CSM având în vedere anumite temeri ca procesul să nu se desfăşoare în condiţii de legalitate şi în conformitate cu prevederile legale. Am solicitat sprijinul acestei instituţii considerând că este de datoria acestui for să reacţioneze în acest caz în baza prerogativelor conferite de lege în acest sens, pentru a evita încurajarea celor responsabili de săvârşirea prejudiciului de a profita de pasivitatea instituţiilor statului care ar trebui să susţină eforturile noastre de reîntregire a Bugetului de Stat cu suma de cca. 20 milioane euro", arată CNADNR, în comunicat.

De asemenea, compania atrage atenţia partenerilor contractuali care se prezintă cu scrisori de garanţie de bună execuţie eliberate de către firmele de asigurare că, în calitate de beneficiar al acestora, CNADNR îi sunt aplicabile prevederile articolul 2321 alin. 3 Cod civil, ceea ce înseamnă că nu vor putea evita o eventuală executare.

Compania menţionează, cu referire la o decizie a Curţii Supreme de admitere a recursului Astra în litigiul cu CNADNR pentru plata poliţei de 95 milioane de lei, că potrivit noului Cod de Procedură Civilă recursurile sunt verificate prealabil înainte de a fi judecate, iar admiterea în principiu nu înseamnă şi automat admiterea recursului pe fond.

Litigiul este legat de o poliţă de 93,9 milioane lei emisă de Astra în favoarea Romstrade, companie aflată în insolvenţă, pentru realizarea unui tronson de autostradă. La această sumă se adaugă cheltuieli de judecată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb