Compania din Cehia Alef Group preia firma românească Likeit Solution

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 12 iulie 2017

Compania din Cehia Alef Group preia firma românească Likeit Solution

Zinek, Alef Group: "Afaceri estimate la 208 milioane euro, în 2017, pentru întregul grup"

Ciucur, Alef Distribution RO: "Grupul Alef va controla 70% din Alef Distribution RO"

Compania din Cehia Alef Group va intra pe piaţa din România prin preluarea Likeit Solution, au anunţat, ieri, oficiali ai celor două firme, care au menţionat că tranzacţia a fost perfectată la data de 30 iunie 2017. După tranzacţie, Likeit Solution a devenit Alef Distribution RO.

Conform declaraţiilor domnului Milan Zinek, CEO al Grupului ceh Alef, în ultima perioadă, ţara noastră a înregistrat una dintre cele mai rapide creşteri ale sectorului IT, acesta fiind unul dintre motivele pentru care compania a decis să pătrundă pe piaţa de profil de la noi.

Potrivit domnului Mircea Ciucur, Managing Director al Alef Distribution RO, firma a început să opereze pe piaţa de la noi de la 1 iulie şi preia activităţile firmei româneşti Likeit Solution, contractele pe care le avea aceasta, împreună cu partenerii şi angajaţii săi.

Conform domnului Milan Zinek, cifra de afaceri, anuală, estimată, pentru 2017, se ridică la suma de 208 milioane de euro, la nivel de grup, adăugând că grupul planificase o investiţie în ţara noastră, de aproximativ 10 ani.

Conform afirmaţiilor domnului Ciucur, Grupul Alef va controla 70% din Alef Distribution RO, 30% fiind deţinut de acţionari români.

Totodată, acesta a mai precizat că activităţile companiei se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii IT (50%) şi pe zona de securitate cibernetică (circa 30-35%).

Potrivit reprezentanţilor companiei de origine cehă, în acest an, Alef Distribution RO, noua companie a grupului, filială în România, ar urma să aibă o creştere de 18%, faţă de anul 2016.

Oficialii celor două companii au adăugat că, anul trecut, Likeit Solution a raportat o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, iar Alef Group de peste 160 de milioane de euro.

Mircea Ciucur a declarat: "Mizăm pe o creştere semnificativă a business-ului noii companii în perioada următoare (...) şi avem speranţe că evoluţia acesteia va fi una pozitivă".

De asemenea, în primul semestru din acest an, firma românească a atins 10 milioane de euro în vânzări, business-ul fiind susţinut, în principal, de proiectele axate pe vânzarea de soluţii Microsoft şi CISCO, precum şi de echipamente şi de componente, brandul ASUS având o pondere importantă, a mai menţionat Milan Zinek.

Potrivit acestuia, compania estimează, pentru ţara noastră, venituri de 23 milioane euro pentru a doua jumătate a anului curent şi atingerea unui nivel de 100 milioane euro în următorii cinci ani.

Aceştia au mai spus că vor investi într-un departament tehnic, unde va angaja şase ingineri specializaţi pe fiecare dintre brandurile pe care le vor distribui, pentru a putea oferi şi asistenţă tehnică.

Alef Distribution RO face parte din Alef Group, numărând 45 de angajaţi în Bucureşti şi peste 1.500 de reselleri activi.

Domnul Milan Zinek a precizat că Alef Group este prezent pe piaţă de 23 de ani, cu operaţiuni în Croaţia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb