Compania Holzindustrie Schweighofer salută propunerea ministrului Doina Pană

A.C.
Companii / 18 iulie 2017

Compania Holzindustrie Schweighofer salută propunerea ministrului Doina Pană

Compania Holzindustrie Schweighofer, ce se ocupă cu prelucrarea lemnului, salută cele mai recente afirmaţii ale ministrului Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, legate de introducerea şi dezvoltarea SUMAL şi a Radarului Pădurilor, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: "Credem cu tărie că respectarea şi aplicarea legii sunt elemente-cheie pentru câştigarea încrederii din partea societăţii şi pentru dezvoltarea industrială a ţării. Compania mulţumeşte pentru evaluarea exactă a progreselor făcute în ceea ce priveşte transparentizarea şi lupta companiei împotriva tăierilor ilegale".

Compania asigură autorităţile statului român că "Holzindustrie Schweighofer va rămâne un partener de dialog şi un susţinător activ al eforturilor de a opri tăierile ilegale de lemn şi abuzurile din industria de profil".

Holzindustrie Schweighofer mulţumeşte, de asemenea, tuturor entităţilor private, de stat sau din societatea civilă care "luptă împotriva ilegalităţilor din industria lemnului tocmai pentru că este un beneficiar al unei desfăşurări corecte, cu respectarea principiilor de piaţă, a afacerilor din acest sector".

În comunicat se mai transmite: "În ultimi 15 ani suprafaţa împădurită a României a crescut cu 495.000 ha, această suprafaţă fiind mai mare decât aria parcurilor naţionale (320.0000 ha). Între anii 2000 şi 2015 suprafaţa împădurită a ţării a crescut de la 27.7% până la 29.8% (conform statisticii World Bank)".

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că la data de 12 iulie a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru implementarea corectă a "aplicaţiilor menite să stopeze tăierile ilegale - SUMAL, FMIMS şi Radarul Pădurilor" şi pentru punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din iunie 2015, potrivit unor surse din presă.

Conform News.ro, prin hotărârea CSAT, dată în iunie 2015, s-au dispus măsuri referitoare la "defrişările ilegale ale fondului forestier naţional", prin care s-a dispus "dezvoltarea sistemului informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase - SUMAL, operaţionalizarea sistemului FMIMS şi dezvoltarea sistemului Radarul Pădurilor de alertare a instituţiilor cu responsabilităţi în materie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb