Guvernul SUA, prin Ambasada sa de la Bucureşti, se implică în susţinerea antreprenoriatului din ţara noastră, considerându-l un domeniu esenţial pentru crearea de locuri de muncă, afirmă Diana Bates, consilier economic în cadrul Ambasadei.
Doamna Bates a declarat, ieri, că Ambasada SUA la Bucureşti a lansat, anul acesta, programul "Antreprenorul lunii", care evidenţiază întreprinzători ce valorifică ocazii unice într-o mulţime de domenii, în diverse regiuni din România.
Diana Bates a precizat că, în ianuarie 2015, Lucian Neacşu, proprietarul Senator Wine, a fost ales antreprenorul lunii, iar Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, a fost numit antreprenorul lunii februarie. Conform afirmaţiilor doamnei Bates, în martie, acest titlu a fost atribuit unei cooperative din localitatea Apahida (Cluj): "Lunca Someşului Mic", iar în aprilie, Ambasada SUA a ales Atelierul de Pânză drept "antreprenorul lunii".
Programul amintit a fost lansat la sfârşitul anului trecut, cu scopul promovării antreprenorilor din toate sectoarele economiei româneşti, indiferent în ce localitate îşi desfăşoară activitatea. La acel moment, Dean Thompson, însărcinat cu afaceri în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, a afirmat: "Îi aplaud pe toţi antreprenorii care muncesc neobosit în România şi continuă să-şi transforme visurile în realitate. Ei sunt viitorul României. Pe măsură ce România continuă să crească şi să se dezvolte, va avea nevoie de antreprenori care să înfiinţeze noi companii, să le adapteze şi să le reformeze pe cele vechi şi să conducă ţara spre viitor".
Diplomatul a menţionat că acest proiect este felul prin care Ambasada SUA le acordă recunoaştere antreprenorilor din ţara noastră.