Complexul Radisson Blu este evaluat de acţionarul majoritar la aproximativ 100 milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2012

Complexul hotelier Radisson Blu din Bucureşti este evaluat de acţionarul majoritar la 103,5 milioane euro net, reiese dintr-un raport al grupului israelian Elbit Imaging, care deţine 77% din acţiunile Bucureşti Turism, proprietarul unităţii.

Complexul Radisson de pe Calea Victoriei include aproximativ 700 de unităţi de cazare de lux - 424 de camere şi 294 de apartamente, spaţii comerciale şi un cazino.

Valoarea de piaţă a complexului este estimată la 175 milioane euro, sumă la care s-a ajuns conform capitalizării fluxurilor de numerar, potrivit Elbit Imaging, anunţă Mediafax.

Pe de altă parte, Bucureşti Turism are în derulare un credit bancar de 71,5 milioane euro, astfel rezultând o valoare netă de 103,5 milioane euro.

Acţionarul majoritar al Bucureşti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent în România şi prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dâmboviţa Center (Casa Radio). La rândul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Cu 424 de camere, Radisson Blu este cel mai mare hotel de cinci stele din România, devansând InterContinental (423 camere) şi Marriott (402 camere). De asemenea, complexul de lux de pe Calea Victoriei include hotelul de apartamente Centre Ville, cu 294 de unităţi de cazare plus spaţii comerciale.

Bucureşti Turism este listată pe piaţa RASDAQ a bursei de la Bucureşti acţiunile fiind tranzacţionate marţi la un preţ de 5,09 lei, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 73 milioane de lei (16 milioane euro).

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri netă de 86,7 milioane lei, în urcare cu 8,2% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor postate pe site-ul bursei.

Totodată, Bucureşti Turism şi-a redus pierderea netă cu 40%, de la 14 milioane euro la 8,2 milioane euro, în timp ce profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 45%, la 34 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb