Concluzia discuţiilor de ieri din cadrul Alianţei: "Nimic despre Băsescu"

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2005

PD nu iese de la guvernare

Premierul Tăriceanu susţine că nimic din situaţia politică actuală nu necesită o întîlnire cu Băsescu

Liderul democrat Emil Boc le cere partenerilor de coaliţie să respecte calendarul măsurilor politice şi economice pe care ţara noastră trebuie să le aplice în perioada imediat următoare. Printre acestea se numără, în primul rînd, modificarea regulamentului de funcţionare a Senatului şi Camerei Deputaţilor (lucru care ar duce la schimbarea celor doi preşedinţi ai Camerelor) şi a legii privind administraţia publică locală. Preşedintele PD a menţionat că termenul limită pentru schimbarea preşedinţilor celor două Camere este sfîrşitul lunii septembrie. Aspectul urma să fie dezbătut şi în cadrul reuniunii reprezentanţilor coaliţiei, care urma să aibă loc ieri seara.

În ceea ce-i priveşte pe partenerii Alianţei în coaliţia de guvernare, în speţă Partidul Conservator şi UDMR, Emil Boc a afirmat: "Cine respectă calendarul de guvernare va merge mai departe, cine nu, îşi va alege implicit alt drum. Practic, aceştia se autoexclud de la guvernare". Amintim că preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a condiţionat, recent, susţinerea guvernului de adoptarea de către partenerii de coaliţie a unor iniţiative aparţinînd formaţiunii sale.

Pe de altă parte, Emil Boc a infirmat declaraţiile făcute, în ultima perioadă, de mai mulţi membri ai conducerii PD în legătură cu posibilitatea ca democraţii să iasă de la guvernare în cazul în care Coaliţia nu îşi duce la bun sfîrşit măsurile politice programate pentru luna septembrie.

În reuniunea de ieri a CNC al Alianţei nu au fost luate în discuţie aspecte privind conflictul la scenă deschisă dintre premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele PD a mai spus că nu au fost discutate cererile premierului privind o întrevedere cu Traian Băsescu, pentru clarificarea acuzaţiilor aduse de acesta Guvernului. De asemenea, nu a fost abordată nici problema declasificării dosarelor de la SRI, primite de primul-ministru. "Nu avem nici un motiv punctual, guvernamental sau politic în acest moment pentru o întrevedere cu Traian Băsescu. Dacă în urma şedinţei din coaliţie vor apărea probleme care trebuie comunicate şi preşedintelui o vom face, dacă nu, nu", a spus Emil Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb